Sumuštinis

Kategorija: Užkandžiai


Sumuštinis

Paskelbė:
01 Vasario 2020


Vienam sumuštiniui reikės:


  • 2 sumuštinių duonos riekių
  • maždaug trijų šoninės griežinėlių (aš naudojau Iberico de Bellota šoninę; beje nepadauginkit šoninės, nes bus nepatogu valgyti sumušitnį – reikia visą jo paviršiu iškloti šonine, bet nereikia, kad šoninės gabaliukai liptų vienas ant kito)
  • 1 kiaušinio
  • 2 didelių pomidoro griežinėlių
  • šiek tiek smulkintų salotų lapų (idealiu atveju naudočiau Romaine, nes ji traški, bet šįkart naudojau, kokią turėjau)
  • šiek tiek svogūno (nebūtina, bet man norėjosi to svogūniško kick)
  • majonezo (aš į savo majonezą dar dėjau šiek tiek garstyčių ir hot sauce, bet to daryti nebūtina)
  • arbatinio šaukštelio sviesto kiaušinio kepimui
  • šiek tiek sūrio (nebūtina – naudojau pabarstymui ant kiaušinio)



Eiga:

Pradėti reiktų nuo orkaitės įjungimo ant 180. Beikonas keps apie 20 minučių – per tą laiką mes suruošim likusius ingredientus. Rekomenduoju kepimo indą iškloti sviestiniu popieriumi, sudėti beikoną ir uždėti dar vieną popieriaus sluoksnį ant viršaus. Taip girežinėliai gausis idealiai tiesūs ir idealiai traškūs – t.y. tokie, kokių reikia šiam sumuštiniui.

Kol kepa, viską pjaustom – pasiruošiam. Man patinka nupjauti ir duonos kraštus – sakyčiau, tai klasikinis variantas visokiems BLT ir Club sumuštekams. Tada padarom scrambled egg. Aš mėgstu creamy variantą – receptą galima rasti ČIA. Tosteryje arba toje pačioje orkaitėje paskrudinam duoną ir į ją sudedam visus ingredientus maždaug tokia tvarka (kad eitų daržovė, skanukas, dažovė, skanukas): majonezas, pomidoras, šoninė, salota, kiaušinis.




Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: