Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Paskelbė:
09 Lapkričio 2019
0
Soti, tiršta ir sušildanti vištienos sriuba su ryžiais, kokią vaikystėje dažnai ruošdavo mama. Prisiminiau jos receptą, kiek pakoregavau pagal savo mažųjų skonį ir visus nudžiuginau! Sriuba labai tiršta, šiek tiek net primena troškinį, jei norite skystesnės, galima pilti daugiau vandens.


INGREDIENTAI:


5 vienetaivištų blauzdelių
4 vienetaibulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetasmorkų (didesnės)
100 gramųryžių (naudojau ilgagrūdžius plikytus, tinka ir kitokie)
1 vienetassvogūnų
60 mililitrųgrietinėlės"
1 šaukštelisdruskos
0.5 šaukšteliomaltų juodųjų pipirų
2 vienetailauro lapų
3 litraivandens

PARUOŠIMO BŪDAS:

1.Vištieną nuplauti, sudėti į puodą, dėti nuluptą, ketvirčiais supjaustytą svogūną, lauro lapus, užpilti vandeniu.

2.Puodą užvirinti. Sumažinti kaitrą, kad švelniai virsnotų, pagardinti druska ir pipirais. Virti apie 40 minučių. Išimti blauzdeles, atidėti.

3.Sultinį perkošti į švarų puodą. Svogūnus, lauro lapus išmesti.

4.Bulves ir morką nuskusti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Ryžius kelis kartus perplauti. Vištieną nukaulinti, nuimti odeles, mėsą supjaustyti stambesniais gabalais.

5.Sultinį užvirinti, sudėti daržoves, perplautus ryžius, vištieną. Virti apie 20 minučių.

6.Supilti kambario temperatūros grietinėlę, pavirti ant mažos kaitros dar minutę. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais. Skanaus!


Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Rašyti komentarą
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно