Tikri Ukrainietiški Veronikos barščiai
Paskelbė:
08 Balandžio 2019
0

INGREDIENTAI

  • Kiauliena    1 kg    arba jautienos, arba riebios vištienos
  • Lašinukai    1 vnt.    gabalėlis sūdytų
  • Morkos    1 vnt.    didelė
  • Bulvės    4 vnt.
  • Pupelės    1 st.
  • Burokėliai    1 vnt.
  • Česnakai    3 skiltelės
  • Kopūstai    0,5 vnt.
  • Druska    0,5 arbat. š.    arba pagal skonį
  • Juodieji pipirai    1 žiupsnelis    arba pagal skonį
  • Laurų lapai    2 vnt.    arba pagal skonį
  • Žolelės    1 sauja
  • Pomidorų tyrė    5 valg. š.

KAIP GAMINTI

1. Pupeles ir mėsą išmirkykite vandenyje, geriausiai iš vakaro.
2. Penkių litrų puode vandenyje užkaiskite mėsą su pupelėmis ir prieskoniais. Verdant nugriebkite putas.
3. Bulves supjaustykite kubeliais ir dėkite į viralą.
4. Plonai supjaustykite kopūstą ir dėkite į puodą – jei kopūstai „lipa“ per kraštus, nebijokite, jie susmegs.
5. Kol sriuba verda, smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką. Morką ir burokėlį susmulkiname stambia trintuve.
6. Smulkiai supjaustome lašinius ir apkepame įkaitintoje keptuvėje iki spirgų (vietoj lašinių galima naudoti ir saulėgrąžų aliejų). Apkepiname svogūnus ir česnaką. Sudedame morkas ir buroką, maišydami kepiname apie 10 minučių.
7. Kai morkos ir burokai „paleidžia“ sultis, pridedame pomidorų tyrės, kelias minutes pakepiname ir viską iš keptuvės dedame į puodą.
8. Po dešimties minučių virimo pridedame druskos, pipirų, žalumynų pagal skonį ir barščius patiekiame karštus su šaukštu grietinės dubenyje.
9. Barščius ukrainiečiai užkanda juoda duona arba mielinėmis bandelėmis su česnakų padažu, kurias vadina „pampuškomis“.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Rašyti komentarą
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно