Gruziniška charčo sriuba

Kategorija: Sriubos


Gruziniška charčo sriuba

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Aviena: arba jautienos - krūtininės ar kumpio    500 g
  • Ryžiai    1 st.    1/2 st. ilgagrūdžių
  • Svogūnai    3 vnt.
  • Česnakai    3 skiltelės
  • Sultys    100 ml    granatų - šviežiai spaustos
  • Aitrioji paprika    1 vnt.
  • Laurų lapai    2 vnt.
  • Salierai    20 g    gabalėlis šaknies
  • Petražolės    20 g    gabalėlis šaknies ir švieži lapeliai
  • Bazilikai    1 žiupsnelis    švieži
  • Kalendros    3 g    maltos
  • Juodieji pipirai    1 žiupsnelis
  • Kaukazietiški prieskoniai:    1 arbat. š.
  • Druska    1 arbat. š.    pagal skonį

KAIP GAMINTI

  1. Mėsą supjaustykite vidutinio stambumo gabalais, sudėkite į gilų puodą storu dugnu, užpilkite dviem litrais šalto vandens ir statykite ant stiprios ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas. Įmeskite svogūną, salierą bei petražolių šaknį, kelis juoduosius pipirus, pridenkite puodą dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite apie dvi valandas.
  2. Suvirusias daržoves išgriebkite kiaurasamčiu. Suberkite ryžius, sudėkite svieste pakepintus smulkintus likusius svogūnus. Į puodą įleiskite marlinį maišelį su kalendromis bei laurų lapais. Virkite apie 20 minučių.
  3. Maišelį su prieskoniais ištraukite, supilkite granatų sultis, įberkite žiupsnį kaukazietiškų prieskonių, smulkintų šviežių petražolių bei bazilikų, sudėkite smulkintą aitriąją papriką, česnakus, pagal skonį įberkite druskos ir virkite dar apie 10 minučių. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: