TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ

Paskelbė:
27 Kovo 2019

    • daržovių sultinys: 1 litro
    • bulvės: 4-5 (vidutinio dydžio)
    • pipirai
    • druska
    • lauro lapeliai: 2
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 3 skiltelių
    • džiovintų daržovių mišinys su džiovintais grybų gabaliukais
    • pievagrybiai: 400 gramų
    • grietinėlė: 100-150 mililitrų
    • sūris su mėlynuojų pelėsiu: gabaliuko
    • skrudinti batono kubeliai
  1. Iš pradžių į verdantį sultinį sudėkite supjaustytas bulves, įberkite druskos bei pipirų ir lauro lapelius. Tuo tarpu, kol bulvės verda, keptuvėje pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną ir smulkiai sukapotas česnako skilteles. Kai jau svogūnai dailiai pageltonuos, sudėkite supjaustytus pievagrybius bei viską pakepinkite, kol grybai šiek tiek paskrus. Kai jau bulvės išvirs, sudėkite keptus svogūnus, česnakus bei pievagrybius, įdėkite supjaustytus krapus ir pavirkite dar maždaug 2-3 minutes.
  2. Tuomet nukelkite gaminamą sriubą nuo ugnies, Truputį nupilkite sultinio, juo galėsite reguliuoti sriubos tirštumą. Sriubą sutrinkite su blenderiu, jeigu reikia įpilkite nupiltą sultinį. Pastatykite puodą su sriuba atgal ant viryklės, įpilkite grietinėlę bei dar maždaug minutę pavirkite. Pilkite į lėkštes sriubos, įdėkite porą nedidelių kubelių sūrio su mėlynuoju pelėsiu bei suberkite skudinto batono kubelius. Mėgaukitės!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно