POMIDORŲ IR DUONOS SRIUBA SU KREVETĖMIS

Kategorija: Sriubos


POMIDORŲ IR DUONOS SRIUBA SU KREVETĖMIS

Paskelbė:
27 Kovo 2019

    • pomidorų: 500 gramų
    • svogūnų: 1
    • pastovėjusios baltos duonos: 60 gramų (reikia itališko tipo "Ciabatta")
    • didžiųjų krevečių: 8
    • česnako: 2 skiltelių
    • rozmarinų
    • balto vyno: 200 mililitrų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
  1. Iš pradžių nuplėškite krevečių galvas bei nulupkite uodegas. Pusę susmulkinto svogūno apkepkite alyvuogių aliejuje, sudėkite krevečių galvas bei uodegas. Įpilkite balto vyno stiklinę bei patroškinkite, kol alkoholis išgaruos. Įpilkite 400 mililitrų vandens bei virkite maždaug 20 minučių. Po to nukoškite sultinį.
  2. Tuomet duonos riekes (1-2) apkepinkite orkaitėje bei supjaustykite kubeliais.
  3. Tada keliuose šaukštuose aliejaus apkepkite likusį svogūną, berkite pipirų, vėliau pomidorus - nuluptus bei supjaustytus gabaliukais. Troškinkite maždaug 20 minučų. Supilkite krevečių sultinį, duonos kubelius bei dar virkite 20 minučių, kol duona gerai išbrinks. Krevetes apkepkite aliejuje su smulkiai sukapotu česnaku bei rozmarinu. Pilkite į lėkštes pomidorų tyrę, ant viršaus dėkite krevečių bei patiekite. Mėgaukitės.:)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: