Salotos su kepta kalakutiena

Kategorija: Salotos, mišrainės


Salotos su kepta kalakutiena

Paskelbė:
11 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Kalakutiena    400 g    filė
  • Salotos    300 g    ledkalnio
  • Duona    4 vnt.    4 riekės batono
  • Džiovinti pomidorai    30 g
  • Kmynai    1 valg. š.
  • Sviestas    1 valg. š.
  • Citrinos    1 vnt.    Kalakutienai marinuoti ir padažui 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • Česnakai    2 skiltelės    Kalakutienai marinuoti ir padažui 2 skiltelės
  • Jogurtas    4 valg. š.    Padažui; natūralaus
  • Majonezas    4 valg. š.    Padažui
  • Vištienos prieskoniai    1 arbat. š.    Kalakutienai marinuoti

KAIP GAMINTI

1. Kalakutieną ištrinkite smulkintų česnakų ir paukštienos prieskonių mišiniu. Apšlakstykite citrinos sultimis. Marinuokite 2–3 valandas. Tada susukite į foliją ir kepkite orkaitėje.
2. Keptuvėje ištirpdykite sviestąir apskrudinkite jame kubeliais supjaustytą batoną.
3. Kmynus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
4. Ledkalnio salotą nuplaukite, nusausinkite ir suplėšiusi gražiai išdėliokite į lėkštes. Berkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, išdėliokite karštą keptą kalakutieną, ant viršaus berkite skrebučius, skrudintus kmynus.
5. Patiekite su jogurto ir majonezo padažu. Jis paruošiamas labai paprastai: į dubenį krėskite jogurtą, majonezą, pilkite citrinos sultis, suberkite smulkiai sukapotus česnakus ir viską gerai išplakite.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant kalakutienos marinavimo ir kepimo laiko).
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: