Itališka peperonata

Ingredientai:
Paprikas išvalome ir supjaustome stambiomis juostelėmis.
Svogūnus bei česnaką susmulkiname ir sudedame į keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir kepame apie 4 minutes.
Sudedame į keptuvę paprikas ir kepame dar keletą minučių ant stipresnės ugnies. Pilame likusį aliejų, dedame baziliką, raudonėlį, cukrų (ir čili pipirą, jei naudojame), beriame druskos ir pipirų, išmaišome. Po poros minučių sukrečiame konservuotus pomidorus pilame vyno actą ir viską troškiname apie 30 minučių.
Prieš baigdami gaminti peperonatą, paragaujame ar netrūksta druskos.
Skaniausia patiekta kambario temperatūros.
Peperonata puikus itališkas padažas, kuris gali būt patiekiamas kaip užkandis su šviežia duona, naudojamas, kaip picų ir makaronų pagardas ar garnyras prie mėsos patiekalų.
- 6 paprikos (raudonos, žalios ir geltonos)
- 100ml tyro alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelės česnako
- 2 svogūnai
- 1 skardinė konservuotų pomidorų
- 1 čili pipiras (nebūtina)
- 0,5 a.š. raudonėlio
- 0,5 a.š. džiovinto baziliko
- keli lapeliai šviežio baziliko
- 70ml raudonojo vyno acto
- 0,25 a.š. cukraus
- druska ir pipirai
Paprikas išvalome ir supjaustome stambiomis juostelėmis.
Svogūnus bei česnaką susmulkiname ir sudedame į keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir kepame apie 4 minutes.
Sudedame į keptuvę paprikas ir kepame dar keletą minučių ant stipresnės ugnies. Pilame likusį aliejų, dedame baziliką, raudonėlį, cukrų (ir čili pipirą, jei naudojame), beriame druskos ir pipirų, išmaišome. Po poros minučių sukrečiame konservuotus pomidorus pilame vyno actą ir viską troškiname apie 30 minučių.
Prieš baigdami gaminti peperonatą, paragaujame ar netrūksta druskos.
Skaniausia patiekta kambario temperatūros.
Peperonata puikus itališkas padažas, kuris gali būt patiekiamas kaip užkandis su šviežia duona, naudojamas, kaip picų ir makaronų pagardas ar garnyras prie mėsos patiekalų.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

Raudonojo aksomo tortas

Raudonas picos padažas

Pati pačiausia keptų pomidorų ir paprikų sriuba

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Itališkas baklažanų apkepas

Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais

Graikiškos salotos

Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis

Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

Lengvas pomidorų padažas picai

Čili sriuba su faršu

Bazilikų padažas

Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

Čili troškinys – ir sotu, ir nuo virusų saugo

KREVEČIŲ UŽKANDIS

KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS

Pica su mocarela ir pomidorais

Pica su faršu

Pica su tunu

Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai

Lašišos iešmeliai