Itališka peperonata
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Ingredientai:
Paprikas išvalome ir supjaustome stambiomis juostelėmis.
Svogūnus bei česnaką susmulkiname ir sudedame į keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir kepame apie 4 minutes.
Sudedame į keptuvę paprikas ir kepame dar keletą minučių ant stipresnės ugnies. Pilame likusį aliejų, dedame baziliką, raudonėlį, cukrų (ir čili pipirą, jei naudojame), beriame druskos ir pipirų, išmaišome. Po poros minučių sukrečiame konservuotus pomidorus pilame vyno actą ir viską troškiname apie 30 minučių.
Prieš baigdami gaminti peperonatą, paragaujame ar netrūksta druskos.
Skaniausia patiekta kambario temperatūros.
Peperonata puikus itališkas padažas, kuris gali būt patiekiamas kaip užkandis su šviežia duona, naudojamas, kaip picų ir makaronų pagardas ar garnyras prie mėsos patiekalų.
- 6 paprikos (raudonos, žalios ir geltonos)
- 100ml tyro alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelės česnako
- 2 svogūnai
- 1 skardinė konservuotų pomidorų
- 1 čili pipiras (nebūtina)
- 0,5 a.š. raudonėlio
- 0,5 a.š. džiovinto baziliko
- keli lapeliai šviežio baziliko
- 70ml raudonojo vyno acto
- 0,25 a.š. cukraus
- druska ir pipirai
Paprikas išvalome ir supjaustome stambiomis juostelėmis.
Svogūnus bei česnaką susmulkiname ir sudedame į keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir kepame apie 4 minutes.
Sudedame į keptuvę paprikas ir kepame dar keletą minučių ant stipresnės ugnies. Pilame likusį aliejų, dedame baziliką, raudonėlį, cukrų (ir čili pipirą, jei naudojame), beriame druskos ir pipirų, išmaišome. Po poros minučių sukrečiame konservuotus pomidorus pilame vyno actą ir viską troškiname apie 30 minučių.
Prieš baigdami gaminti peperonatą, paragaujame ar netrūksta druskos.
Skaniausia patiekta kambario temperatūros.
Peperonata puikus itališkas padažas, kuris gali būt patiekiamas kaip užkandis su šviežia duona, naudojamas, kaip picų ir makaronų pagardas ar garnyras prie mėsos patiekalų.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Lašišos iešmeliai
Pica su faršu
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis
Pati pačiausia keptų pomidorų ir paprikų sriuba
Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Bazilikų padažas
Čili sriuba su faršu
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Pica su tunu
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Graikiškos salotos
Čili troškinys – ir sotu, ir nuo virusų saugo
Raudonas picos padažas
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Pica su mocarela ir pomidorais
Lengvas pomidorų padažas picai
Itališkas baklažanų apkepas
KREVEČIŲ UŽKANDIS
Raudonojo aksomo tortas