BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
- Padažui:
- svogūnai: 0,5 (nedidelio)
- česnakas: kelių skiltelių
- aliejus: 2 šaukštų
- mėgiamas kečupas: 2 stiklinių (arba pomidorų padažas)
- vanduo: 0,5 stiklinės
- citrinos sultys: šlakelio
- Prieskonių mišiniui:
- rudas cukrus: 0,75 stiklinės
- garstyčių milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- raudonųjų saldžiųjų paprikų milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- čili pudra: 2 arbatinių šaukštelių
- druska
- pipirai
- Pradžioje smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką apkepiname aliejuje maždaug 3-4 minutes. Tada sudedame visus prieskonius bei maišydamos pakepame. Sudedame likusius ingredientus bei verdame ant labai silpnos ugnies maždaug pusvalandį vis pamaišydamos. Neuždengiame.
- Pastebėjimas: Iš nurodyto kiekio ingredientų išeina maždaug 400 – 500 mililitrai padažo. Laikome jį šaldytuve, kaip ir visus kitus padažus.
- Pastebėjimas: Visų sudedamųjų dalių proporcijos priklauso nuo to, kokio skonio jums norisi: jei norisi saldžiau, dedame daugiau cukraus, jei aštriau – dedame daugiau čili pudros, skysčiau – pilame daugiau vandens ir taip toliau. Tik gaminant padažą bei jį ragaujant, galite atrasti savą trokštamą skonį.
- Pastebėjimas: Man tai yra bene pats gardžiausias padažas iš visų. Jį pagaminti neužtrunka labai ilgai, jo skonis intensyvus, todėl padažo maistui gardinti reikia nedaug. Ir nors šio padažo gaminimas yra virtuvę tvarkyti priverčiantis dalykas, namų gamybos barbecue padažas yra daugybę kartų skanesnis už betkokį pirktinį.
- Pastebėjimas: Virdamas padažas truputį burbuliuoja dėl jame esančio cukraus, todėl viskas aplinkui nusitaškuoja raudonai, dėl to, padažui kliuksint, virtuvėje geriau net nebūti bei nesierzinti, o po visko tiesiog kuo greičiau viską apsivalyti. Uždengti puodą dangčiu ne išeitis, nes padažas virdamas privalo tirštėti. Būtent dėl to jis verdamas ant silpnos ugnies neuždengus dangčiu. Aukštas prikaistuvas būtų išeitis, tačiau tokio aukšto rasti dar neteko… Skanaus! ;)
Kiaušinius dažome natūraliai
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Pikantiški 6 šašlykų receptai
KREVEČIŲ KOKTEILIS
Šašlykai greituoju būdu..
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Mielinės spurgos su džemu
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Bazilikų padažas
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
Vyšninis Barbecue padažo receptas
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
Raudonojo aksomo tortas
BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Baklažanų apkepas
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"