Aš daugiau nebeperku sviesto, o darau jį pati!
Kategorija: Naudingi patarimai
Kaip pagaminti naminį sviestą?
Ingredientai:
– grietinėlė ar naminė grietinė – 1 l
– jūros druska pagal skonį
Paruošimas:
– Pradžiai atšaldykite grietinėlę, o paskui kruopščiai ją permaišykite – tai galima padaryti blenderio ar mikserio pagalba, maždaug 10 min bėgyje, po ko gausis tiršta plakta grietinėlė.
– Plakite grietinėlę kol mišinys netaps grūdėtas ir atsiskirs į sviestą ir pasukas. Šiuo momentu būtina nupilti pasukas nuo sviesto.
– Po to patalpinkite sviestą į kiaurasamtį ir nupilkite pasukas. Paskui perplaukite sviestą šaltu vandeniu, kol šaltas vanduo netaps švarus.
Naminis organinis sviestas turi ilgą laikymo terminą (2-3 mėn).
Jūs galite pasigaminti nuostabų aromatizuotą tokiais prieskoniais ir žolelėmis sviestą:
– Apelsino ir citrinos žievelė
– Apelsino žievelės, džiovintos spanguolės ir šviežias šalavijas
– Citrinos žievelė ir šviežios petražolės
– Smulkintos juodosios ar žaliosios alyvuogės
– Šviežias bazilikas, pjaustytas česnakas ir marinuotas imbieras
– Stambiai malti juodieji pipirai ir jūros druska
Taip pat drąsiai galite naudoti savo mėgstamus prieskonius ir kombinuoti juos, kaskart išgaudami skirtingus skonius ir aromatus.
Ingredientai:
– grietinėlė ar naminė grietinė – 1 l
– jūros druska pagal skonį
Paruošimas:
– Pradžiai atšaldykite grietinėlę, o paskui kruopščiai ją permaišykite – tai galima padaryti blenderio ar mikserio pagalba, maždaug 10 min bėgyje, po ko gausis tiršta plakta grietinėlė.
– Plakite grietinėlę kol mišinys netaps grūdėtas ir atsiskirs į sviestą ir pasukas. Šiuo momentu būtina nupilti pasukas nuo sviesto.
– Po to patalpinkite sviestą į kiaurasamtį ir nupilkite pasukas. Paskui perplaukite sviestą šaltu vandeniu, kol šaltas vanduo netaps švarus.
Naminis organinis sviestas turi ilgą laikymo terminą (2-3 mėn).
Jūs galite pasigaminti nuostabų aromatizuotą tokiais prieskoniais ir žolelėmis sviestą:
– Apelsino ir citrinos žievelė
– Apelsino žievelės, džiovintos spanguolės ir šviežias šalavijas
– Citrinos žievelė ir šviežios petražolės
– Smulkintos juodosios ar žaliosios alyvuogės
– Šviežias bazilikas, pjaustytas česnakas ir marinuotas imbieras
– Stambiai malti juodieji pipirai ir jūros druska
Taip pat drąsiai galite naudoti savo mėgstamus prieskonius ir kombinuoti juos, kaskart išgaudami skirtingus skonius ir aromatus.
Kiaušinius dažome natūraliai
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Raudonojo aksomo tortas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kaip paruošti tą patį plombyrą iš vaikystės
Geriausias Sassy vandens receptas
Sviestinis kremas
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Itališka porketa – kiaulienos vyniotinis.
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Alyvuogių užkandėlė
Skanėstas su uogomis
NAMINIAI MACARONS
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS
Kaip sustiprinti imunitetą: trys paprasti receptai
TRAŠKIOS SVEIKUOLIŲ SALOTOS