Morkų sultys - nauda ir 2 receptai

Kategorija: Naudingi patarimai


Morkų sultys - nauda ir 2 receptai

Paskelbė:
30 Gruodžio 2021
Morkose yra labai daug skaidulų, įvairiausių vitaminų, mineralų bei su laisvaisiais radikalais padedančių kovoti antioksidantų, būtent dėl šių priežasčių ši daržovė yra nepaprastai naudinga kiekvieno žmogaus organizmui.Lygiai taip pat mums naudingos ir pačios morkų sultys. Portalas healthdigezt.com pateikė 10 priežasčių, kodėl verta jas vartoti kaip įmanoma dažniau: 

Dėl savo sudėtyje esančių skaidulų morkų sultys pagerins žmogaus virškinimo sistemos darbą bei padės organizmui išsivalyti. Ne gana to, morkų sultys padės palaikyti taip reikalingą bakterijų pusiausvyrą žarnyne. 
Skaidulos, kurios yra morkų sultyse, taipogi labai naudingos ir efektyviam kepenų darbui pašalinant iš organizmo toksinus. 
Morkų sultyse taipogi labai daug magnio, fosforo, kalio, cinko bei manganio, taipogi vitaminų A, C, E ir K. Šios naudingosios medžiagos padeda gerinti žmogaus imuninę sistemą ir padės apsisaugoti nuo įvairiausių peršalimo, infekcinių ligų bei bakterijų. 
Jei reguliariai gersite morkų sultis, savo organizmą praturtinsite vitaminu E, kuris pasižymi ir priešvėžinėmis savybėmis - jame egzistuoja medžiagų, kuios sumažina ląstelių mutacijas. 
Morkų sultyse yra visai nedaug kalorijų, todėl tai nuostabus gėrimas siekiantiems atsikratyti antsvorio, taip pat kadangi morkose yra apstu skaidulų, sotumo jausmas išlieka ilgiau.
Vitaminas A, kuris yra morkose, labai naudingas odai, plaukams, akims, nagams, kaulams bei dantims. Jis taipogi pristabdo senėjimą ir turi priešvėžinių savybių. 
Jei reguliariai vartosite morkų sultis sumažės sąnarių skausmai, todėl jos labai reikalingos intensyviai sportuojantiems arba tiems, kurie serga artritu. 
Kalis, kuris yra morkų sultyse, labai naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai - jis padės sureguliuoti cholesterolį ir taip pat palaiko tiek širdies, tiek ir kitų kūno raumenų darbą. 
Morkų sultys dėl sudėtyje esančių vitaminų A bei C, kurie abu yra antioksidantai, ganėtinai efektyviai padeda pagražinti ir odos būklę. Antioksidantai kovoja su laisvaisiais radikalais, kurie neigiamai paveikia odos ląsteles ir paspartina senėjimo procesus. 
Naudingosios medžiagos morkų sultyse taip pat padės kovoti ir su stresu, todėl tai nuostabus būdas atsigaivinti po varginančios dienos darbe.

Kaip geriausia būtų vartoti morkų sultis?

Sultis reiktų išspausti prieš pat jų vartojimą. Kad mūsų organizmas geriau įsisavintų morkų sultis, rekomenduotina į jas įpilti aliejaus, grietinėlės arba įdėti grietinės (vienai stiklinei - 1 šaukštelis). Tradiciniai morkų sulčių gaminimo receptai yra žinomi nuo vaikystės.

O dabar, kai jau išsiaiškinome morkų sulčių naudą, pateiksiu Jums savo 2 labai pamiltus receptus. :) 

Ingredientai


  • Morkų sultys su alyvuogių aliejumi:
    • morkos: 2-3 (vidutinio dydžio)
    • medus: 1 šaukšto
    • malta kalendra: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 1 arbatinio šaukštelio

  • Morkų sultys su aliejumi ir česnakų sultimis nuo slogos:
    • morkos: 1
    • aliejus: 1 šaukšto
    • česnakų sultys: 2 šaukštų


Recepto paruošimas


1. Morkų sultys su alyvuogių aliejumi: Šis receptas į mano šeimą atkeliavo iš Italijos - alyvuogių, picos ir makaronų tėvynės. Jis mūsų šeimoje labai prigijo ir yra gana dažnai naudojamas. :)
2. Išspaudžiame iš morkų sultis, įdedame į jas medų, prieskonius ir išmaišome mediniu šaukštu.
3. Jeigu norisi, galima papuošti gėrimą mėtos lapeliu.
4. Alyvuogių aliejų galima pakeisti kokiu nors kitu aliejumi, svarbu, kad šis būtų šalto spaudimo, nes tuomet išsaugo daugiau vertingų mikroelementų.

5. Morkų sultys su aliejumi ir česnakų sultimis nuo slogos: Toks receptas itin tinka profilaktikai nuo peršalimo arba gydantis slogą.
6. Aliejų pakaitiname bei supilame į šaukštą morkų sulčių.
7. Tada į gautą mišinį įlašiname česnako sulčių.
8. Šio vaisto lašiname į nosį 3-4 kartus per dieną.
9. Vietoje česnako sulčių, galima naudoti erškėtuogių aliejų arba alijošiaus sultis. Naudokite morkų sultis į sveikatą!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: