Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais

Kategorija: Kamado Bono Receptai / Triušiena


Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais

Paskelbė:
14 Gruodžio 2021

Ingredientai


  • "Lapino puota" šviežia triušienos mėsa (troškinti, kepti): 250 gramų (tinka ir kita mėgstama mėsa)
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • Dižono garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
  • džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kajeno pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • maži pievagrybiai: 200 gramų
  • raudonosios paprikos: 1 nedidelės

  • Taip pat prireiks:
    • mediniai iešmeliai: 8
    • virti ryžiai (patiekimui)


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia medinius iešmelius pamerkiame į šaltą vandenį ir palaikome jame maždaug pusvalandį.
2. Dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, medų, dižono garstyčias, džiovintus bazilikus bei raudonėlius ir kajeno pipirus. Pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirai. Viską gerai sumaišome.
3. Į pasiruoštą marinatą sudedame triušienos gabaliukus ir marinuojame maždaug pusvalandį.
4. Ant iešmelių pakaitomis mauname paprikos gabaliukus, pievagrybius ir triušienos gabaliukus.
5. Kepame grilyje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda ir mėsa būna iškepusi.
6. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais (jeigu juos mėgstate).
7. Gaminant namuose be grilio: Vėrinukus apskrudiname keptuvėje ir sudedame į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi.
8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: