Spragėsių - popkornų prieskoniai

Kai persikrausčiau iš vieno buto į kitą, mano naujame bute nebuvo mikrobangų krosnelės, tai teko pagaliau išmokti paruošti nuostabius kukurūzų spragėsius puode. Pagaminti šiuo būdu spragėsiai dar skanesni, gardesni, paskaninti mūsų mėgstamais priedais ir be jokių visiškai nereikalingų E. O dar itin gerai tai, kad lieka vos vienas kitas neišsprogęs kukurūzas, be to jie neperkepa (kas dar žinote tą labai baisų mikrobanginė krosnelėje perkeptų papilkėjusių spragėsių skonį?).

Mano labiausiai pamiltos skonių-prieskonių kombinacijos, kurias naudoju gamindama spragėsius:

1) klasikiniai - lydytas sviesto ir druskos
2) mano firminiai - druskos, česnako miltelių ir maltos rūkytos paprikos
3) saldžiai paruošti - cukraus, cinamono ir šiek tiek druskos
4) imbierinių sausainių skonio - cukraus, cinamono, malto imbiero ir keli tarkiai muskato
5) čili su laimu - druskos, maltos aitriosios paprikos, tarkuotos laimo žievelės ir šlakelis laimo vaisiaus sulčių
6) ranch - tarkuoto parmezano sūrio, druskos, krapų, svogūno miltelių, česnako miltelių, druskos ir pipirų
7) Indijos - ciberžolės, druskos, aitriosios paprikos, malto kumino ir maltos kalendros
8) Italija - tarkuoto parmezano, druskos, česnako miltelių, džiovinto bazilikas bei raudonėlio
9) tex mex - maltos aitriosios paprikos, malto kumino, druskos ir laimo žievelės
10) rozmarinas - sviesto, druskos, pipirų, šviežio smulkinto rozmarino ir česnako miltelių

* Tikslūs prieskonių kiekiai priklausys nuo pačių mūsų ir valgančiųjų skonio. Pradedame nuo mažiau ir jeigu trūksta, pridedame dar. O dabar papasakosiu kaip paruošti spragėsius iki to etapo, kai reikia pasirinkti prieskonių kombinaciją.


Ingredientai


  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų (aš įprastai naudoju kokosų aliejų arba ghee)
  • kukurūzai: trečdalio stiklinės
  • norimi priedai


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia dideliame puode arba keptuvėje (aš pati mėgstu naudoti gilų puodą, storu dugnu, kuris tolygiai paskirsto karštį) įkaitinkite aliejų (bet neperkaitinkite jo!) Jo reikia 3 valgomųjų šaukštų. skysto. Jeigu pasirinkote naudoti kietesnės tekstūros ghee arba kokosų aliejų, tai dedame mažiau. Nes trys kietesnių riebalų šaukštai bus mažiausiai dvigubo tūrio kai išsilydys.
2. Tada įdedame kelis kukurūzus į įkaitusį aliejų.
3. Kai jau jie visi susprogsta, suberiame visus kukurūzus taip, kad puode jie būtų vienu sluoksniu.
4. Tuomet uždengiame puodą dangčiu, ir atitraukiame nuo kaitros pusei minutės. Tokio žingsnio dėka visi kukurūzai įkaista vienodai bei sprogsta panašiu laiku.
5. Grąžiname puodą ant kaitros. Kukurūzai gana greitai pradeda sproginėti.
6. Kai jau pradės sproginėti, atveriame dangtį vos vos - padarome mažą angą orui išeiti (šitai leis iškepti traškiau). Taipogi kelis kartus švelniai pastumdome puodą.
7. Kai tarp sprogimų bus jau kelių sekundžių pertrauka, tai ženklas, kad paruošta viskas - iš kart suberiame spragėsius į platų dubenį.
8. Jeigu naudosite sviestą, kol puodas dar karštas, iškart galima jį ten išlydyti ir supilti ant spragėsių.
9. Beriame mėgstamus arba pasirinktus prieskonius, gerai išmaišome, kad visi spragėsiai tolygiai pasidengtų. Skanaujame!


Paskelbta lankytojo: 08 Lapkričio 2021



Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно