čili sriuba / troškinys su faršu

Kategorija: Sriubos


čili sriuba / troškinys su faršu

Paskelbė:
12 Lapkričio 2021

Ingredientai


  • malta jautiena: 500 gramų
  • svogūnai: 3 (vid. dydžio)
  • česnakas: 1 galvos
  • morkos: 1 (didelės)
  • saliero stiebai: 1
  • saldžiosios paprikos: 2 (galima ir nedėti, jeigu nemėgstate)
  • aitrios paprikos: 2-3 (arba pagal skonį)
  • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • paprikos milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių (naudojau rudąjį)
  • druska
  • pipirai
  • konservuoti pomidorai: 800 gramų
  • pomidorų pasta: 2-3 valgomųjų šaukštų (galima naudoti ir pomidorų padažą)
  • tamsi kakava: 1,5 valgomojo šaukšto
  • konservuotos raudonosios pupelės: 400 gramų
  • konservuoti kukurūzai: 150 gramų (1 mažos skardinės)
  • aliejus (kepimui)
  • Patiekimui:
    • mėgstamas tarkuotas kietasis sūris


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepinkite maltą jautieną. Kepkite kol išsiskiria sultys, o mėsa parusta.
2. Apkeptą mėsą perdėkite į puodą, kuriame troškinsite.
3. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite susmulkintus svogūnus. Svogūnams suminkštėjus, suberkite susmulkintą česnaką.
4. Kai jau česnakas paskleis savo aromatą, į keptuvę berkite sutarkuotą morką, susmulkintas paprikas, salierą ir aštriuosius pipirus, prieskonius ir pagardinkite druska. Pakepinkite, kol suminkštėja, ir pilkite į bendrą puodą su jautiena.
5. Tada į puodą suverskite konservuotus pomidorus ir pomidorų padažą. Išmaišykite, užvirkite ir palikite troškintis ant nedidelės kaitros ne mažiau kaip 60 minučių.
6. Po to paragaukite ar nieko netrūksta, dėkite kakavą, berkite prieš tai nusunktas pupeles ir kukurūzus. Troškinti jų jau nebereikia, pakaks tik tiek, kad sušiltų.
7. Patiekdami pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Čili sriubą itin skanu užkąsti šviežiu prancūzišku batonu. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: