KEPTA VIŠTIENA SU ČIORISU IR BULVĖMIS

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


KEPTA VIŠTIENA SU ČIORISU IR BULVĖMIS

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • vištienos šlaunelės: 8 (be odos ir kaulų)
    • džiovinta čioriso dešra: 115 gramų
    • prinokę pomidorai: 4
    • bulvės: 500 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • cinamonas: žiupsnelio
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • čiobrelis
    • petražolės
  1. Iš pradžių bulves nuskuskite bei supjaustykite: perpus arba į keturias dalis, priklausomai nuo jų dydžio ir taip, kad būtų maždaug vienodo dydžio gabaliukai. Tada pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi, išmaišykite bei dėkite kepti į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 15 minučių.
  2. Per tą laiką vištieną pasmulkinkite (perpus arba smulkiau), berkite papriką, cinamoną, druskos, pipirų ir čiobrelių, išmaišykite bei atidėkite.
  3. Tada dešrą supjaustykite griežinėliais. Pomidorus taip pat pasmulkinkite.
  4. Po 15 minučių išimkite bulves, permaišykite jas, dėkite vištieną, dešrą ir pomidorus, susmulkintas česnako skilteles, apipurškite aliejumi bei dėkite kepti maždaug 20 minučių. Praėjus 10-čiai minučių ištraukite bei permaišykite. Kepkite kol vištiena bus iškepusi, o pomidorai bus auksinės rudos spalvos bei traškiais krašteliais. Prieš patiekdamos pabarstykite susmulkintomis petražolėmis. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: