Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje

Paskelbė:
12 Gruodžio 2020

Ingredientai


    • vištienos filė: 800 gramų
    • kefyras: 300 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • kvietiniai miltai: 2 šaukštų su kaupelių
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • aitriosios paprikos milteliai: kelių žiupsnelių
  • Apvoliojimui:
    • malti džiūvėsėliai: 100 gramų 
  • Kepimui:
    • aliejus

  1. Recepto paruošimas

  2. 1. Pirmiausia vištienos filė supjaustome maždaug vieno-dviejų kąsnio dydžio gabalėliais.
  3. 2. Tada pabarstome druska, juodaisiais pipirais ir aitriąja paprika. Gerai išmaišome.
  4. 3. Tuomet dubenėlyje išplakame kiaušinį su kefyru.
  5. 4. Į kefyrą sudedame vištienos gabaliukus, gerai permaišome.
  6. 5. Paliekame vištieną mažiausiai 2 valandas pasimarinuoti.
  7. 6. Po to, jau į pasimarinavusią vištieną, beriame miltus ir gerai išmaišome, kad visas kefyro marinatas pavirstų tešla.
  8. 7. Tada į atskirą lėkštę susiberiame džiūvėsėlius (tokią, kad būtų patogu vištienos gabaliukus apvolioti).
  9. 8. Keptuvėje įkaitiname aliejaus iki kiek didesnės nei vidutinė kaitros.
  10. 9. Kiekvieną vištienos gabaliuką apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame kepti į keptuvę.
  11. 10. Kepame iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrunda. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: