Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- vištienos filė: 800 gramų
- kefyras: 300 mililitrų
- kiaušiniai: 2
- kvietiniai miltai: 2 šaukštų su kaupelių
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- aitriosios paprikos milteliai: kelių žiupsnelių
- Apvoliojimui:
- malti džiūvėsėliai: 100 gramų
- Kepimui:
- aliejus
Recepto paruošimas
- 1. Pirmiausia vištienos filė supjaustome maždaug vieno-dviejų kąsnio dydžio gabalėliais.
- 2. Tada pabarstome druska, juodaisiais pipirais ir aitriąja paprika. Gerai išmaišome.
- 3. Tuomet dubenėlyje išplakame kiaušinį su kefyru.
- 4. Į kefyrą sudedame vištienos gabaliukus, gerai permaišome.
- 5. Paliekame vištieną mažiausiai 2 valandas pasimarinuoti.
- 6. Po to, jau į pasimarinavusią vištieną, beriame miltus ir gerai išmaišome, kad visas kefyro marinatas pavirstų tešla.
- 7. Tada į atskirą lėkštę susiberiame džiūvėsėlius (tokią, kad būtų patogu vištienos gabaliukus apvolioti).
- 8. Keptuvėje įkaitiname aliejaus iki kiek didesnės nei vidutinė kaitros.
- 9. Kiekvieną vištienos gabaliuką apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame kepti į keptuvę.
- 10. Kepame iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrunda. Skanaujame!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Šventėms – tortas „Snickers“
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Greiti blynai
Šniceliai su balta duona ir padažu
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
ŽUVIES KEPSNELIAI
Raudonojo aksomo tortas
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Vieno kąsnio ruginiai krepšeliai su menkės ikrais
Kiaušinius dažome natūraliai
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU
Kopūstų blyneliai
Kiaulienos sprandinės šašlykai marinuoti kefyre
Tešla minkštutėlė, lyg pagalvė, tik vieno ingrediento dėka