Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Paskelbė:
12 Balandžio 2020

Ingredientai:


    • višta: apie 1500 gramų
    • malta kiauliena: 700 gramų
    • sūdyti lašiniai: 150 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • žalieji žirneliai: 130 gramų
    • pienas arba grietinėlė: 300 gramų
    • pakepinti graikiniai riešutai: saujos
    • druska, pipirai, muskato riešutas, imbieras, džiovinti čiobreliai, ciberžolė
    • sviestas: kepimui
  • Omletui:
    • kiaušinių tryniai: 4
    • pienas: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska

  1. Recepto paruošimas:

  2. Kiaušinių trynius išplakame kartu su pienu. Baigiant plakt pasūdome. Patepame formelę sviestu (aš naudoju keksinę), supilame omletą, dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame kol iškeps.
  3. Nuvalytą ir nuplautą vištą dedame ant lentos nugarėle į viršų. Išilgai odos perpjauname odą ir nulupame nuo kaulų su mėsa.
  4. Ties kulšelių galais nukertame kauliukus. Sparnelių sąnarius užlaužiame ir nupjauname (t.y. sparneliai turi likti cieli), galiukus nukerpame.
  5. Krūtinėlę gražiai išimame, supjaustome griežinėliais ir išmušame. Lengvai įtriname druska ir prieskoniais.
  6. Įdarą paruošiame iš atskirtos nuo kaulų mėsos. Ją reikia sumalti.
  7. Taip pat pridedame maltos kiaulienos, kubeliais pjaustytų lašinukų, sudedame trynius, prieskonius (išskyrus druską) ir palaipsniui pilant pieną plakam rankomis tol, kol įdaro gumulėlis įmestas į vandenį neskęs (prisipažinsiu sąžiningai – tokio lygio nepasiekiau, bet buvau jau tikrai arti tikslo. Gumuliukas nuskendo labai lėtai). Druską sudedame bebaigiant plakti.
  8. Sudedame žirnelius, riešutus. Išmaišome.
  9. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų ir sudedame į įdaro masę. Atsargiai išmaišome.
  10. Nuluptą odą paklojame ant lentos, ant jos dedame išmuštą vištos krūtinėlę, paruoštą įdarą, prikaišiojame į įdarą omleto juostelių. Suimame vištos odą už kraštų ir susiuvame.
  11. Į kepimo skardą įpilame vandens, įdedame sviesto gabaliukų ir vištą (susiūta puse į apačią). Dedame į 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame 30 minučių.
  12. Paskui temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių temperatūros ir kepame kol iškeps. Išviso man užtruko maždaug 1,5 valandos. Kepant būtina laistyti susidariusiomis sultimis.
  13. Iškepusią vištą atvėsiname, ištraukiame siūlus ir patiekiame kuo gražiausiai papuošę ir truputį prapjovę, kad matytųsi įdaro grožis.
  14. Pastaba. Riešutus galite dėti kokius tik mėgstate. Taip pat į įdarą galima įdėti džiovintų vaisių, alyvuogių ir visokių panašių spalvingų dalykėlių.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно