Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Kategorija: Kiauliena
Ingridientai
Kepsniui:
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame šiaudeliais pjaustytus svogūnus bei paprikas. Suberiame druską, pipirus bei cukrų ir kepame daržoves ant labai karštos ugnies apie 4-5 minutes. Svarbu, kad ugnis būtų kuo karštesnė, kad daržovės keptų, o ne virtų.
Supilame actą ir leidžiame dar pakepti apie 1-2 minutes, kol didžioji dalis acto išgaruos, o paprikos pasidarys minkštos. Sumažiname ugnį ir įpilame ypač tyro alyvuogių aliejaus. Leidžiame dar apie 2-3 minutes pakepti. Sudedame bazilikus, sumaišome ir po 30 sekundžių nuimame viską nuo ugnies.
Sudedame daržoves į lėkštės vidurį ir paliekame kol iškepsime kepsnius.
Kepame kepsnius:
Imame mėsos gabaliukus ir aštriu peiliu padarome 5mm įpjovas riebiojoje mėsos dalyje, kur yra odelė. Įpjovas padarykite 3-4 cm intervalais. Pabarstykite kepsnius druska bei pipirais iš abiejų pusių bei šiek tiek įtrinkite.
Paimkite švarią keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant maksimalios ugnies. Sudėkite kepsnius, česnako skilteles bei čiobrelio šakeles. Kiekvieną pusę kepkite apie 2-3 minutes. Čiobrelius stenkitės pakišti po kepsniais, o česnako skilteles šiek tiek paspaudykite mentele, kad lengvai susitraiškytų.
Artėjant į pabaigą, į keptuvę įdėkite sviesto. Jam ištirpus, šaukštu vis pasemkite keptuvėje susidariusius skysčius ir užpilkite ant kepsnių.
Baigus kepti, kepsnius sudėkite į atskirą lėkštę, šiek tiek iš keptuvės užpilkite sviesto ir palikite mėsą ilsėtis apie 5-10 min.
Galiausiai kepsnius sudėkite į prieš tai paruoštą lėkštę ant keptų paprikų. Skanaus!
Kepsniui:
- 2 gabaliukai kiaulienos nugarinės su šonkauliais
- Alyvuogių aliejus
- 2 česnako skiltelės
- Keletas čiobrelio šakelių
- 1 valg. šaukštas sviesto
- Alyvuogių aliejus
- 1 raudonasis svogūnas
- 2 raudonosios paprikos
- 1 valg. šaukštas rudojo cukraus
- 1 valg. šaukštas vyno acto
- 2 valg. šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Keletas baziliko lapelių
- Druska
- Pipirai
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame šiaudeliais pjaustytus svogūnus bei paprikas. Suberiame druską, pipirus bei cukrų ir kepame daržoves ant labai karštos ugnies apie 4-5 minutes. Svarbu, kad ugnis būtų kuo karštesnė, kad daržovės keptų, o ne virtų.
Supilame actą ir leidžiame dar pakepti apie 1-2 minutes, kol didžioji dalis acto išgaruos, o paprikos pasidarys minkštos. Sumažiname ugnį ir įpilame ypač tyro alyvuogių aliejaus. Leidžiame dar apie 2-3 minutes pakepti. Sudedame bazilikus, sumaišome ir po 30 sekundžių nuimame viską nuo ugnies.
Sudedame daržoves į lėkštės vidurį ir paliekame kol iškepsime kepsnius.
Kepame kepsnius:
Imame mėsos gabaliukus ir aštriu peiliu padarome 5mm įpjovas riebiojoje mėsos dalyje, kur yra odelė. Įpjovas padarykite 3-4 cm intervalais. Pabarstykite kepsnius druska bei pipirais iš abiejų pusių bei šiek tiek įtrinkite.
Paimkite švarią keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant maksimalios ugnies. Sudėkite kepsnius, česnako skilteles bei čiobrelio šakeles. Kiekvieną pusę kepkite apie 2-3 minutes. Čiobrelius stenkitės pakišti po kepsniais, o česnako skilteles šiek tiek paspaudykite mentele, kad lengvai susitraiškytų.
Artėjant į pabaigą, į keptuvę įdėkite sviesto. Jam ištirpus, šaukštu vis pasemkite keptuvėje susidariusius skysčius ir užpilkite ant kepsnių.
Baigus kepti, kepsnius sudėkite į atskirą lėkštę, šiek tiek iš keptuvės užpilkite sviesto ir palikite mėsą ilsėtis apie 5-10 min.
Galiausiai kepsnius sudėkite į prieš tai paruoštą lėkštę ant keptų paprikų. Skanaus!
Pati pačiausia keptų pomidorų ir paprikų sriuba
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Mėsainis Insanity
Bazilikų padažas
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
Itališka peperonata
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
Panini sumuštinis su vištiena
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
Pica su balzamine vištiena
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Raudonojo aksomo tortas
Daržovių troškinys su šonine ir dešrelėmis
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Kaip skaniai iškepti kepenėles vos per 3 minutes!
BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis