Pikantiški kiaulienos iešmeliai
Kategorija: Kiauliena
INGREDIENTAI
- Kiauliena 500 g nugarinės
- Paprikos 3 vnt. skirtingų spalvų
- Citrinos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 10 ml šlakelis pagal poreikį
- Druska 2 žiupsnelis mėsai ir marinatui
- Česnakai 1 žiupsnelis miltelių
- Prieskoniniai žalumynai 1 žiupsnelis mėgstamų
- Kiviai 2 vnt. marinatui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų - marinatui
- Čiobreliai 1 žiupsnelis džiovintų - marinatui
KAIP GAMINTI
- Paprikas nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais, kad būtų lengva mauti ant iešmelių. Apšlakstykite aliejumi, šviežiai spaustomis citrinų sultimis, česnakų milteliais, druska ir žolelių mišiniu. Palikite 1 valandai marinuotis.
- Kivius nulupkite ir susmulkinkite burokine trintuve. Suberkite į juos čiobrelius, pipirus, druską.
- Kiaulieną gerai nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite maždaug vienodais gabalėliais. Sukrėskite ant jos kivių ir prieskonių mišinį, išmaišykite ir palikite maždaug valandai marinuotis.
- Išsimarinavusią mėsą bei paprikas suverkite ant iešmelių ir dėkite ant grotelių. Pridenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. (priklausomai nuo mėsos gabalėlių dydžio). Tada foliją nuimkite dar ir leiskite paskrusti apie 10 min.
- Ant iešmelių galite verti ne vien paprikas, bet ir kitokias daržoves: puikiai tinka cukinijos, baklažanai, pastarnokai, saldžiosios ar įprastos bulvės, svogūnai. Improvizuokite, kaip tik patinka. Visas daržoves galite ruošti taip pat, kaip paprikas.
Pikantiški 6 šašlykų receptai
"TOFU" IEŠMELIAI
KALAKUTIENOS IEŠMELIAI SU POMIDORAIS
Kiaušinius dažome natūraliai
Pikantiškos vištienos salotos
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
Sriuba su lašišomis
Minkštutis su kiviais greitai pamarinuotas šašlykas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Trinta pomidorų sriuba
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
Alyvuogių užkandėlė
Grybai su šonine
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Vištiena su kariu
Kiaulienos aštrus marinatas
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI