Pikantiški kiaulienos iešmeliai

Kategorija: Kiauliena


Pikantiški kiaulienos iešmeliai

Paskelbė:
06 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Kiauliena    500 g    nugarinės
  • Paprikos    3 vnt.    skirtingų spalvų
  • Citrinos    1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus    10 ml    šlakelis pagal poreikį
  • Druska    2 žiupsnelis    mėsai ir marinatui
  • Česnakai    1 žiupsnelis    miltelių
  • Prieskoniniai žalumynai    1 žiupsnelis    mėgstamų
  • Kiviai    2 vnt.    marinatui
  • Juodieji pipirai    1 žiupsnelis    šviežiai maltų - marinatui
  • Čiobreliai    1 žiupsnelis    džiovintų - marinatui

KAIP GAMINTI

  1. Paprikas nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais, kad būtų lengva mauti ant iešmelių. Apšlakstykite aliejumi, šviežiai spaustomis citrinų sultimis, česnakų milteliais, druska ir žolelių mišiniu. Palikite 1 valandai marinuotis.
  2. Kivius nulupkite ir susmulkinkite burokine trintuve. Suberkite į juos čiobrelius, pipirus, druską. 
  3. Kiaulieną gerai nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite maždaug vienodais gabalėliais. Sukrėskite ant jos kivių ir prieskonių mišinį, išmaišykite ir palikite maždaug valandai marinuotis.
  4. Išsimarinavusią mėsą bei paprikas suverkite ant iešmelių ir dėkite ant grotelių. Pridenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. (priklausomai nuo mėsos gabalėlių dydžio). Tada foliją nuimkite dar ir leiskite paskrusti apie 10 min.
  5. Ant iešmelių galite verti ne vien paprikas, bet ir kitokias daržoves: puikiai tinka cukinijos, baklažanai, pastarnokai, saldžiosios ar įprastos bulvės, svogūnai. Improvizuokite, kaip tik patinka. Visas daržoves galite ruošti taip pat, kaip paprikas.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: