ČENAKAI SU KIAULIENA

Kategorija: Kiauliena


ČENAKAI SU KIAULIENA

Paskelbė:
02 Balandžio 2019

    • bulvės: 4 (didelės)
    • morkos: 2 (didelės)
    • svogūnai: 0,5 (didelio)
    • kiauliena: 500 gramų
    • sultinys: 2 kubelių (naudotas vištienos su žolelėmis)
    • lauro lapai: 4
    • pomidorų padažas: 4 didelių šaukštų
    • grietinė: 2 didelių šaukštų
    • druska
    • pipirai
  1. Pradžioje nuskuskite bulves, jas supjaustykite nedideliais kubeliais bei iškart dėkite į indelius (turėtų gautis maždaug du sluoksniai). Įmeskite sultinio kubelį. Tada ant bulvių į indelius dėkite supjaustytas morkas – tiek, kad užtengtų bulves. Įmeskite du lauro lapus. Tuomet ant morkų sudėkite supjaustytą svogūną, o ant svogūnų sudėkite vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytą mėsą. Ant mėsos uždėkite po du šaukštus pomidorų padažo bei vieną šaukštą grietinės. Į indelius įpilkite virinto vandens – tiek, kad apsemtų mėsą.
  2. Po to dėkite į orkaitę apie 60 minučių (160-180 laipsnių temperatūra). Kai vandenukas indeliuose užvirs, išmaišome pomidorų padažą bei grietinę. Palaikome orkaitėje maždaug pusvalandį – kol suminkštės daržovės bei išvirs mėsa. Jeigu pasirodys per mažai prieskonių, įberiame druskos bei pipirų. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: