KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"

Kategorija: Kiauliena


KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • morkos: 2 (vid. dydžio)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • kiaulienos filė: 600 gramų
    • miltai: 4 šaukštų
    • malti juodieji: 0,5-1 arbatinio šaukštelio
    • aitriosios paprikos milteliai: 0,5-1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 1 šaukštelio
    • susmulkintos petražolės: 1 šaukštelio
    • aliejus
    • druska
    • sultinys: 2 arbatinių šaukštelių
    • pomidorų padažas: 12 šaukštų
    • cukrus: 1 kupino arbatinio šaukštelio
    • smulkinti krapai: žiupsnelio
    • čiobrelis: keletos šakelių
  1. Iš pradžių morkas nuskutame. Padaliname perpus svogūną bei nulupame. Česnakus nulupame. Kiaulienos filė supjaustome maždaug 1 centimetro kubeliais. Miltus sumaišome su juodaisiais pipirais, aitriosios paprikos milteliais, džiovintais raudonėliais bei susmulkintomis petražolėmis.
  2. Tuomet kiaulienos kubelius apvoliojame miltuose.
  3. Tada du arbatinius šaukštelius sultinio suberiame į ąsotį bei užpilame puse litro verdančio vandens. Maišome, kol sultinys ištirps.
  4. Po to keptuvėje ant kaitrios ugnies įkaitiname vieną šaukštą aliejaus. Kepame mėsą maždaug 15 minučių, kol apskrus. Pagardiname druska pagal savo skonį. Kitoje keptuvėje taip pat įkaitiname vieną šaukštą aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną bei kepame maždaug 60 sekundžių, kol šiek tiek parus. Sutarkuojame morkas. Iškepusią mėsą sudedame į prikaistuvį. Ant mėsos sudedame apkepintus svogūnus bei sutarkuotas morkas. Supilame sultinį bei užverdame maišydamos. Tuomet troškiname ant mažos ugnies maždaug 30-40 minučių, vis pamaišydamos. Kai iki troškinimo pabaigos liks maždaug 5 minutės, sausoje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 60 sekundžių pakepame pomidorų padažą. Jį įmaišome į troškinį, taip pat į troškinį įmaišome cukrų, krapus, čiobrelius bei druskos pagal savo skonį. Patiekiame ir mėgaujamės!
  5. Pastebėjimas: Pas mus šeimoje šis troškinys keliauja iš kartos į kartą, būtent su tokiu pavadinimu, todėl nieko nekeičiau, tokį patį pavadinimą siūlau ir Jums.:)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: