KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Kategorija: Kiauliena
- morkos: 2 (vid. dydžio)
- svogūnai: 1 (didelio)
- česnakas: 4 skiltelių
- kiaulienos filė: 600 gramų
- miltai: 4 šaukštų
- malti juodieji: 0,5-1 arbatinio šaukštelio
- aitriosios paprikos milteliai: 0,5-1 arbatinio šaukštelio
- džiovintas raudonėlis: 1 šaukštelio
- susmulkintos petražolės: 1 šaukštelio
- aliejus
- druska
- sultinys: 2 arbatinių šaukštelių
- pomidorų padažas: 12 šaukštų
- cukrus: 1 kupino arbatinio šaukštelio
- smulkinti krapai: žiupsnelio
- čiobrelis: keletos šakelių
- Iš pradžių morkas nuskutame. Padaliname perpus svogūną bei nulupame. Česnakus nulupame. Kiaulienos filė supjaustome maždaug 1 centimetro kubeliais. Miltus sumaišome su juodaisiais pipirais, aitriosios paprikos milteliais, džiovintais raudonėliais bei susmulkintomis petražolėmis.
- Tuomet kiaulienos kubelius apvoliojame miltuose.
- Tada du arbatinius šaukštelius sultinio suberiame į ąsotį bei užpilame puse litro verdančio vandens. Maišome, kol sultinys ištirps.
- Po to keptuvėje ant kaitrios ugnies įkaitiname vieną šaukštą aliejaus. Kepame mėsą maždaug 15 minučių, kol apskrus. Pagardiname druska pagal savo skonį. Kitoje keptuvėje taip pat įkaitiname vieną šaukštą aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną bei kepame maždaug 60 sekundžių, kol šiek tiek parus. Sutarkuojame morkas. Iškepusią mėsą sudedame į prikaistuvį. Ant mėsos sudedame apkepintus svogūnus bei sutarkuotas morkas. Supilame sultinį bei užverdame maišydamos. Tuomet troškiname ant mažos ugnies maždaug 30-40 minučių, vis pamaišydamos. Kai iki troškinimo pabaigos liks maždaug 5 minutės, sausoje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 60 sekundžių pakepame pomidorų padažą. Jį įmaišome į troškinį, taip pat į troškinį įmaišome cukrų, krapus, čiobrelius bei druskos pagal savo skonį. Patiekiame ir mėgaujamės!
- Pastebėjimas: Pas mus šeimoje šis troškinys keliauja iš kartos į kartą, būtent su tokiu pavadinimu, todėl nieko nekeičiau, tokį patį pavadinimą siūlau ir Jums.:)
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
KEPTA VIŠTIENA SU ČIORISU IR BULVĖMIS
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Kiaušinius dažome natūraliai
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SVOGŪNŲ PADAŽU
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS