KALAKUTIENOS IR RYŽIŲ KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE

Kategorija: Kalakutiena


KALAKUTIENOS IR RYŽIŲ KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • maltos kalakutienos: 700 gramų
    • virtų ryžių: 1 stiklinės
    • svogūnų: 1
    • kiaušinių: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • rūkytos paprikos miltelių
    • kajeno pipirų
    • petražolių
    • raudonėlio
    • maltų saldžiųjų paprikų
    • smulkintų pomidorų: 400 gramų
    • grietinėlės: 100 mililitrų
    • vyno acto: 1 arbatinio šaukštelio
  1. Iš pradžių kalakutieną sumaišykite su virtais ryžiais, įmuškite kiaušinį bei suberkite prieskonius - druskos, pipirų, rūkytos paprikos, kajeno, petražolių ir raudonėlio, taip pat įspauskite česnako. Tada svogūną susmulkinkite, apkepinkite aliejuje bei suberkite į faršą. Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kukuliukus, dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  2. Tuomet padažui supilkite susmulkintus pomidorus į didelį puodą, įpilkite šiek tiek vandens (arba sultinio), grietinėlės, paskaninkite druska, pipirais, maltomis paprikomis bei šaukšteliu acto. Išmaišykite padažą bei kai užvirs, sudėkite apkeptus kukulius. Palikite troškintis ant mažos ugnies maždaug 60 minučių - kol padažas sutirštės. Galiausiai patiekite su virtais ryžiais arba bulvių koše. Mėgaukitės!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: