Faršo ir daržovių apkepas

Kategorija: Jautiena, veršiena


Faršo ir daržovių apkepas

Paskelbė:
04 Balandžio 2019
  • Reikės:
  • Malta jautiena , 500 gramų
  • Bulvės , 700 gramų
  • Svogūnai , 1 galva
  • Konservuoti kukurūzai ,
  • 400 gramų Kiaušiniai ,
  • 4 vienetai Pomidorai ,
  • 200 gramų Fermentinis sūris ,
  • 100 gramų Grietinėlė, 35 % riebumo ,
  • 250 mililitrų Aliejus ,
  • 2 valgomieji šaukštai Druska ,
  • 1 žiupsnelis Malti pipirai ,
  • 1 žiupsnelis Bazilikai ,
  • 1 žiupsnelis

Gaminimo instrukcija: Bulves supjaustau kubeliais, pakepinu su šaukštu aliejaus keptuvėje. Jas išgriebusi, toje pačioje keptuvėje, pakepinu smulkintą svogūną bei faršą, dar po kelių minučių su kiaušiniu ir puse tarkuoto sūrio išmaišytus kukurūzus. Įdedu druskos, maltų pipirų. Į aliejumi pateptą kepimo formą kloju lygų sluoksnį bulvių, ant jų sluoksnį paruošto faršo, viršuje išdėlioju per pusę perpjautus pomidoriukus. Likusius 3 kiaušinius išplaku su grietinėle, smulkintu baziliku, trupučiu druskos ir pipirų. Užpylusi šiuo plakiniu ir apibarsčiusi likusiu fermentiniu sūriu apkepą    orkaitėje kepu apie 30 minučių. Orkaitė buvo įkaitinta iki 180 laipsnių temperatūros.



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: