Samsa - Uzbekiški pyragėliai su mėsa










Paskelbė:
31 Geg. 2021

Ingredientai


  • miltai: 500 gramų
  • aviena: 500 gramų (arba kita mėsa)
  • taukai: 150 gramų (arba sviestas)
  • vanduo: 150 mililitrų
  • svogūnai: 3
  • malti juodieji pipirai
  • druska
  • sezamo sėklos (jeigu norisi, pyragėliams apibarstyti; aš nenaudojau)

Recepto paruošimas


1. Pirmiausia iš vandens, miltų bei druskos užmaišome tešlą (jeigu tešla gaunasi per minkšta, įberiame dar šiek tiek miltų) ir valandą palaikykome šiltai.
2. Tada svogūnus, pusę riebalų kiekio ir mėsą smulkiai sukapojame. Padruskiname ir papipiriname.
3. Likusius riebalus ištirpiname ant mažos kaitros.
4. Tešlą padaliname į 2 dalis ir plonai iškočiojame.
5. Kiekvieną dalį tešlos patepame ištirpusiais taukais.
6. Tuomet kiekvieną tešlos gabalą susukame į ritinėlį, o kiekvieną ritinėlį susukame tarsi sraigės kiautą.
7. "Sraiges" palaikome maždaug pusvalandį ir dar kartą plonai iškočiojame.
8. Tešlą supjaustome kvadratais arba apskritimais ir ant kiekvieno iš jų dedame po vieną šaukštą pasiruoštos mėsos.
9. Tešlą sulankstome "vokeliais" arba trikampėliais. Būtinai gerai užspaudžiame kraštus.
10. Į kepimo skardą, ištiestą su kepimo popieriumi, pyragėlius dedame siūle žemyn, jeigu samsa sulankstyta "vokeliais", į viršų - jeigu sulankstyta trikampiais. Jeigu norisi, apiberiame sezamo sėklomis.
11. Kepame maždaug 40 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Galima kepti ir grilyje.
12. Prieš patiekiant, samsą suvilgome tirpintu sviestu ir palaikome truputį (geriausia pridengus). Skanaujame!
13. Pastebėjimas: Šių pyragėlių sulietuvintą variantą taip pat radau youtube kanale "Vyriška virtuvė". Tik jie gamino grilyje. Aš pati dar neišmėginau, bet iš pirmo žvilgsnio pasirodė puikus receptus. Jeigu ir Jums būtų įdomu pažiūrėti, tai prisegu video recepto pabaigoje.


Patiko? pasidalink:
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:


Raktažodžiai:
uzbekiski pyrageliai mesa su mesa
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно