Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Kategorija: Marinatai
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 1 VAL.
1.
Tuos pomidorus, kurie ne tokie gražūs, įvairaus dydžio ar labai prinokę naudosim sultims. Juos nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles, susmulkinkite ir sudėję į puodą pakaitinkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies, tačiau neužvirinkite. Išvirus pomidorams juos sutrinkite (aš trinu elektriniu trintuvu), kad gautųsi gan vientisa masė. Joje ištirpinkite druską bei cukrų.
2.
Mažuosius pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir dantų krapštuku keliose vietose subadykite jų odelę (kad kaitinami nesprogtų). Juos sudėkite į švarius stiklainius ir užpilkite karšta pomidorų tyre, palikdami daugmaž vieno centimetro dydžio tarpelį nuo viršaus.
3.
Stiklainius su pomidorais pridenkite švariais danteliais (tik pridenkite, neužsukite) ir dėkite į didelį puodą su karštu vandeniu ir pasterizuokite juos 80-90 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
4.
Stiklainius užsukite, sustatykite apverstus aukštyn kojom žemyn, leiskite atvėsti, o tada neškite į rūsį ar sandėliuką.
2 kilogramai | pomidorų (mažesnių, tvirtų) |
1.5 kilogramo | pomidorų (įvairių, tinka ir pernokę) |
2 šaukštai | druskos |
2 šaukštai | cukraus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 1 VAL.
1.
Tuos pomidorus, kurie ne tokie gražūs, įvairaus dydžio ar labai prinokę naudosim sultims. Juos nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles, susmulkinkite ir sudėję į puodą pakaitinkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies, tačiau neužvirinkite. Išvirus pomidorams juos sutrinkite (aš trinu elektriniu trintuvu), kad gautųsi gan vientisa masė. Joje ištirpinkite druską bei cukrų.
2.
Mažuosius pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir dantų krapštuku keliose vietose subadykite jų odelę (kad kaitinami nesprogtų). Juos sudėkite į švarius stiklainius ir užpilkite karšta pomidorų tyre, palikdami daugmaž vieno centimetro dydžio tarpelį nuo viršaus.
3.
Stiklainius su pomidorais pridenkite švariais danteliais (tik pridenkite, neužsukite) ir dėkite į didelį puodą su karštu vandeniu ir pasterizuokite juos 80-90 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
4.
Stiklainius užsukite, sustatykite apverstus aukštyn kojom žemyn, leiskite atvėsti, o tada neškite į rūsį ar sandėliuką.
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Paprasta ir greita: pomidorai savo sultyse
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Užkandėlė su pomidorais
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Senoviškai marinuoti baravykai
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
VIŠTIENOS KUMPELIAI SU BULVĖMIS IR POMIDORAIS
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru