Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Paskelbė:
29 Kovo 2019
0
Marinatas Pagal šį receptą agurkai marinuojami labai paprastai, lygiomis dalimis sumaišant obuolių actą ir sūdytą vandenį. Marinatą reikia užpilti ant paruoštų agurkų, kurie gali būti nepjaustyti arba pjaustyti skersai ar išilgai. Nors marinuotus agurkus galima valgyti visai netrukus, neabejotinai geresnis skonis bus šiek tiek palaukus. Laikykitės tų pačių proporcijų ir pagaminkite tokį marinato kiekį, kokio pakaks norimam agurkų kiekiui apsemti. Obuolių actą galima pakeisti ryžių actu, baltojo vyno actu ar bet kokiu kitu jums patinkančiu actu.

Pasterizuoti ar nepasterizuoti Agurkai gali būti apie penkias minutes pasterizuojami karštame vandenyje. Tai prailgins jų galiojimą iki metų. Tačiau pasterizavimas turi ir neigiamą pusę – būdami karštame vandenyje agurkai šiek tiek apvirs, dėl to jų tekstūra taps minkštesnė. Jeigu norite itin traškių agurkų, tuomet pasterizavimo atsisakykite ir marinuotus agurkus paprasčiausiai laikykite šaldytuve. Čia jie gali stovėti keletą savaičių. Kaip pagaminti marinuotus agurkėlius

Kaip pagaminti marinuotus agurkėlius Išeiga: du pusės litro stiklainiukai Ko jums reikės Ingredientai: 700 gramų agurkų 4 skiltelės česnako (nuluptos ir suknežintos) 2 arbatiniai šaukšteliai krapų sėklų 1,5 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių (pasirinktinai) 1 stiklinė obuolių acto 1 stiklinė vandens 1,5 valgomojo šaukšto druskos Priemonės: peilis pjaustymo lenta du pusės litro stiklainiai su dangteliais didelis puodas, jeigu pasterizuosite


Kaip paruošti: Paruoškite stiklainius. Jeigu planuojate agurkus pasterizuoti ilgalaikiam laikymui, vandenį dideliame puode užvirkite ir sterilizuokite abu stiklainiukus ir jų dangtelius. Jeigu agurkus ketinate laikyti šaldytuve, pakaks stiklainius ir jų dangtelius paprasčiausiai išplauti. Paruoškite agurkus. Juos nuplaukite ir nusausinkite. Nupjaukite galiukus, kur buvo žiedas, nes jame esantys fermentai gali suminkštinti agurkus Agurkus galite palikti nepjaustytus arba supjaustyti kaip jums patinka: skersai ar išilgai. Į stiklainius sudėkite prieskonius. Padalinkite česnaką, krapų sėklas, raudonųjų pipirų dribsnius po lygiai: po dvi suknežintas česnako skilteles, vieną arbatinį šaukštelį krapų sėklų, ketvirtadalį arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių (jeigu naudojate) vienam. Agurkus sudėkite į stiklainius. Jeigu jie išsikišę aukščiau nei vienas centimetras iki stiklainio viršaus, nupjaukite. Stenkitės agurkus sudėti kuo talpiau, tačiau jų nesutraiškykite. Paruoškite marinatą. Supilkite actą ir vandenį į nedidelį prikaistuvį, suberkite druską. Užvirkite ant didelės ugnies. Užpilkite marinatą ant paruoštų agurkų. Gali būti, kad viso marinato nepanaudosite. Pašalinkite susidariusius oro burbuliukus. Stiklainiuose gali atsirasti oro burbuliukų. Kad juos pašalintumėte, švelniai stiklainį kelis kartus padunksnokite į stalviršį. Jeigu reikia, užpilkite daugiau marinato. Uždarykite dangtelius. Ant stiklainių uždėkite dangtelius ir sandariai juos uždarykite. Pasirinktinai: jeigu norite agurkus laikyti ilgiau, juos pasterizuokite. Tokiu atveju stiklainius reikia sudėti į puodą su verdančiu vandeniu. Kai vanduo vėl užverda, nustatykite laikrodį penkioms minutėms ir iškart po to stiklainius išimkite. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą. Leiskite stiklainiams atvėsti kambario temperatūroje. Jeigu juos pasterizavote, juos neatidarytus galima laikyti kambario temperatūroje. Jeigu nepasterizavote, marinuotus agurkus būtina laikyti šaldytuve. Tokiu atveju agurkų skonis su laiku tik gerės. Stenkitės išlaukti bent jau 48 valandas ir tik tada atidarykite. Kaip laikyti marinuotus agurkus. Pasterizuoti agurkai lentynoje gali stovėti metus, o atidarius – šaldytuve kelias savaites. Jeigu agurkų nepasterizavote, šaldytuve juos galima laikyti kelias savaites. 



Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Rašyti komentarą
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно