KK+ marinatas vištienai su actu
Kategorija: Kamado Bono Receptai / Padažai, užpilai, pagardai
Šį kartą pasidalinsiu su Jumis dviem marinato receptais. Antras variantas yra skirtas tuo atveju, jeigu yra sunkumų įsigyti 70% acto rūgšties, tada galima panaudoti 9%, tik pats receptas šiek tiek keisis. Abu variantas puikūs. Pamėginkite.
1. Pirmiausia užvirinkite vandenį. Ištirpinkite druską, cukrų, suberkite pipirus ir lauro lapus.
2. Po to atvėsinkite, sudėkite stambiai supjaustytus česnakus ir supilkite actą. Vištienos marinatas paruoštas.
3. Dėkite vištienos ketvirčius, kulšeles, šlauneles arba visą vištą (ar kitą paukštį, tinka ir žuvis ir kiauliena). Laikykite marinate maždaug 12-24 valandas. Kuo ilgiau išlaikysite, tuo bus aštresnis acto skonis.
4. Po to nusausinkite ir rūkykite grilyje maždaug 1,5-2 valandas 120-135 laipsnių temperatūroje iki vidinės 74 laipsnių temperatūros (būtinai rekomenduoju įsigyti maisto termometrą). Nepražiopsokite, nes kitaip mėsa gausis sausa. Skanaus!
5. Patarimas: Dūmui geriausia yra naudoti alksnį, bet tinka ir obelis, vyšnia.
Ingredientai
- Pirmam variantui:
- vanduo: 5 litrų
- druska: 500 gramų (taip tikrai 500, ne 50)
- cukrus: 150 gramų
- 70% acto rūgštis: 150 mililitrų
- česnakas: 5 skiltelių
- lauro lapai: 4
- juodieji ir kvapieji pipirai (žirneliais)
- Antram variantui:
- vanduo: 5 litrų
- druska: 600 gramų
- cukrus: 180 gramų
- 9% actas: 1170 mililitrų
- česnakas: 6 skiltelių
- lauro lapai: 4
- juodieji ir kvapieji pipirai (žirneliais)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užvirinkite vandenį. Ištirpinkite druską, cukrų, suberkite pipirus ir lauro lapus.
2. Po to atvėsinkite, sudėkite stambiai supjaustytus česnakus ir supilkite actą. Vištienos marinatas paruoštas.
3. Dėkite vištienos ketvirčius, kulšeles, šlauneles arba visą vištą (ar kitą paukštį, tinka ir žuvis ir kiauliena). Laikykite marinate maždaug 12-24 valandas. Kuo ilgiau išlaikysite, tuo bus aštresnis acto skonis.
4. Po to nusausinkite ir rūkykite grilyje maždaug 1,5-2 valandas 120-135 laipsnių temperatūroje iki vidinės 74 laipsnių temperatūros (būtinai rekomenduoju įsigyti maisto termometrą). Nepražiopsokite, nes kitaip mėsa gausis sausa. Skanaus!
5. Patarimas: Dūmui geriausia yra naudoti alksnį, bet tinka ir obelis, vyšnia.
PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS
RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Spagečiai Su Vištiena
Kaimiška žuvienė su ryžiais
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
Marinatas armėniškiems šašlykams.
KEPTOS STINTOS (+ MARINATAS)
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
MARINATAS SU APELSINAIS VIŠTIENAI
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
AMERIKIETIŠKI BLYNAI UŽGAVĖNĖMS (SVEIKUOLIŠKAS VARIANTAS)
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Vokiški silkės suktinukai
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Senoviškai marinuoti baravykai
Jamaikietiškas marinatas
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
ČENAKAI SU KIAULIENA
Silkė acto marinate
Silkė su saulėgrąžomis
VIŠTIENOS ŠAŠLYKAI - ŠIS MARINATAS MAN METŲ ATRADIMAS!