Alaus - garstyčių marinatas šašlykams










Paskelbė:
11 Geg. 2021
Alaus marinatui šašlykams naudojame savo mėgstamą alų. Nuo to, kokį alų gamindami pasirinksite ir kiek jo įpilsite, priklausys ir pačio šašlyko skonis (žinoma, skonis taip pat labai priklauso ir nuo pačios mėsos kokybės). Kiekvieną kartą gamindami galite išgauti vis kitokį ir naują skonį, nebijokite eksperimentuoti. Aš pati šį kartą pasirinkau tamsųjį "Baltijos" alų ir pyliau jo visai nedaug. Mėsą gerai "išmasažavau" rankomis su žalumynais bei svogūnais, tada užpyliau alaus bei garstyčių mišiniu ir palikau kelioms valandoms pasimarinuoti. Kiauliena iškepė labai skani bei minkšta, su kvapniu alaus prieskoniu. Tikrai rekomenduoju!

Ingredientai


  • kiaulienos sprandinė: 1 kilogramo
  • švieži bazilikų lapeliai: 1 saujos
  • švieži kalendrų lapeliai: pagal skonį
  • druska
  • malti pipirai
  • svogūnai: 2-3
  • alyvuogių aliejus: 3-4 šaukštų
  • baltojo vyno actas: 5-6 šaukštų
  • grūdėtosios garstyčios: 1 kupino šaukšto
  • tamsus arba kitas mėgstamas alus: ~150-200 mililitrų

Recepto paruošimas


1. Pirmiausia kiaulienos sprandinę supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Tada suberiame smulkiai pjaustytus svogūnus, kapotus kalendros lapus bei bazilikus. Žalumynų nepagailėkite.
3. Įberiame druskos, maltų pipirų ir gerai išmaigome - viską įtriname į mėsą.
4. Tuomet užpilame aliejaus, išmaišome ir paliekame pasimarinuoti maždaug 15-30 minučių.
5. Po to garstyčias išmaišome su vyno actu bei alumi.
6. Užpilame ant ruošiamų šašlykų, išmaišę paragaujame (jeigu prireikia, pagardiname) ir, jeigu nieko netrūksta, dedame į šaldytuvą pasimarinuoti dar maždaug 4-5 valandoms (alus neturi mėsos visiškai apsemti).
7. Verdami ant iešmų, mėsą nuspaudžiame, o žalumynus, kiek įmanoma, nuimame.
8. Kepdami vis palaistome likusiu marinatu. Galima kepti tiek šašlykinėje, tiek grilyje, tiek orkaitėje. Skanaus!



Patiko? pasidalink:
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:


Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно