Kugelis keptas kamado tipo grilyje

Kategorija: Kamado Bono Receptai


Kugelis keptas kamado tipo grilyje

Paskelbė:
01 Gruodžio 2021

Ingredientai


  • bulvės: 2 kilogramų
  • kiaušiniai: 3
  • grietinė: 3 šaukštų
  • pienas: 0,5 litro
  • svogūnai: 2
  • druska
  • pipirai
  • muskato riešutas

  • Padažui:
    • sūdyta šoninė: 150 gramų
    • svogūnai: 2
    • grietinėlė: 200 mililitrų


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia nuskustas bulves sutarkuokite kartu su svogūnais.
2. Lengvai išplakite kiaušinius ir įmaišykite į bulvių tarkių masę.
3. Tada pieną pakaitinkite iki užvirimo, į jį sudėkite grietinę, permaišykite ir užpilkite ant tarkių masės.
4. Viską pagardinkite druska ir pipirais, taip pat įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto.
5. Tuomet gautą masę supilkite į ketaus puodą išteptą su aliejumi.
6. Įkaitinkite savo grilį iki 150 laipsnių temperatūros ir ant grotelių statykite puodą uždengtą dangčiu. Kepkite ant netiesioginės kaitros naudodami karščio deflektorių.
7. Po 2 valandų kepimo nuimkite dangtį ir kepkite dar maždaug 60 minučių.
8. Per tą laiką, kol mūsų kugelis kepa, pasigaminame padažą.
9. Padažas kugeliui: Supjaustome kubeliais šoninę bei svogūnus. Keptuvėje apkepame šoninės kubelius, po to suberiame svogūnus, kai jie suminkštėja - supilame grietinėlę ir nukeliame keptuvę nuo kaitros.
10. Iškeptą kugelį sudedame į lėkštę, gausiai apliejame pasigamintu padažu. Patiekiame ir skanaujame!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: