MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE

Kategorija: Grybų patiekalai / Makaronai, pica


MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • mėgiami makaronai: 250 gramų
    • įvairūs miško grybai: ~300 gramų (naudoti šaldyti)
    • poras: nedidelio gabaliuko
    • karštai rūkyta kiaulienos šoninė: 125 gramų
    • švieži špinatai: ~20-30 gramų
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų + vanduo (arba 200 mililitrų grietinėlės)
    • druska
    • malti juodieji pipirai
  1. Pirmiausia makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, nupilame vandenį bei atidedame į šalį.
  2. Tuomet į keptuvę įpilame truputį aliejaus, sudedame šaldytus grybus bei kepame ant nedidelės kaitros tol, kol jie atsileis ir nugaruos skystis. Tada dedame supjaustytą šoninę, kepame keletą minučių, dedame pusžiedžiais supjaustytą porą bei kepame tol, kol jis suminkštės. Po to suberiame čiobrelius, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, dedame grietinę, išmaišome bei įpilame vandens iki norimo padažo tirštumo. Užvirus, pakaitiname keletą minučių, išjungiame ugnį, sudedame supjaustytus šviežius špinatus bei išmaišome.
  3. Patiekiame paruoštus grybus kart su makaronais. Skanaujame!
  4. Pastebėjimas: jei naudote grietinėlę, vandens pilti visai nereikia.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: