MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE
Kategorija: Grybų patiekalai / Makaronai, pica
- mėgiami makaronai: 250 gramų
- įvairūs miško grybai: ~300 gramų (naudoti šaldyti)
- poras: nedidelio gabaliuko
- karštai rūkyta kiaulienos šoninė: 125 gramų
- švieži špinatai: ~20-30 gramų
- džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų + vanduo (arba 200 mililitrų grietinėlės)
- druska
- malti juodieji pipirai
- Pirmiausia makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, nupilame vandenį bei atidedame į šalį.
- Tuomet į keptuvę įpilame truputį aliejaus, sudedame šaldytus grybus bei kepame ant nedidelės kaitros tol, kol jie atsileis ir nugaruos skystis. Tada dedame supjaustytą šoninę, kepame keletą minučių, dedame pusžiedžiais supjaustytą porą bei kepame tol, kol jis suminkštės. Po to suberiame čiobrelius, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, dedame grietinę, išmaišome bei įpilame vandens iki norimo padažo tirštumo. Užvirus, pakaitiname keletą minučių, išjungiame ugnį, sudedame supjaustytus šviežius špinatus bei išmaišome.
- Patiekiame paruoštus grybus kart su makaronais. Skanaujame!
- Pastebėjimas: jei naudote grietinėlę, vandens pilti visai nereikia.
Kiaušinius dažome natūraliai
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
Vištienos krūtinėlė su špinatų ir grietinėlės padažu
VIŠTIENA SU ČESNAKINIAIS GRYBAIS
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA IR BROKOLIAIS
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Kuskusas su miško grybais
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Bulvių pyragas su grybais
Bulviniai suktinukai su grybais
Omletas su bulvėmis ir grybais
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS