Marinatas iš penkių
Paskelbė:
29 Kovo 2019
0
INGREDIENTAI:

5 l vandens
2 galvutės nuvalytų česnakų
5 valgomi šaukštai su kaupu kasonado (rudas cukrus)
5 lauro lapai
5 x 4 = 20 pipirų žirneliai (raudoni, juodi, balti)
5 valgomi šaukštai vegetos
5 valgomi šaukštai jūros druskos
5 arbatiniai šaukšteliai stambios druskos
5 x 100 ml = 0.5 l balto vyno
5 x 50 ml = 0.25 l Soy sauce
5 x 50 ml = 0.25 l balto acto
5 x 50 ml = 0.25 l balzaminio acto



PARUOŠIMO BŪDAS:

Visus produktus, išskyrus baltą, balzaminį actą ir vyną, sudėti į didelį puodą, užvirti ir užvirus dar pavirkite apie 5 min. Supilkite vyną, nuimkite nuo karštos ugnies ir padėkite į šoną, kad truputį atvėstų (15min). Nelaukite, kol visai atvės, pilkite abu actus ir karštu marinatu užpilkite karštas daržoves. Tokiu marinatu galima marinuoti mažus agurkėlius, patisonus, briuselio kopūstus, mažas morkytes ir įvairius grybus, ypač kazlėkus, žaliuokes, raudonikius.
P.S:
Marinuotus grybus būtina laikyti šaldytuve, nes anearobinese (be deguonies) sąlygose gali pasigaminti botulizmo toxinas. Jis praktiškai nesigamina žemoje (pvz šaldytuvo temperatūroj). Botulizmo toxinas taip pat žuva užvirus. Todėl kas nelaiko marinuotų grybų šaldytuve prieš vartojant siulyčiau užvirt tame pačiame marinate, atvėsinti ir valgyti, kaip paprastai. Skonis tas pats, bet 100% garantija, kad užmušite toxiną. Supraskite teisingai, kad retai kada pasitaiko butulizmo sporos, bet jas neįmanoma sunaikinti namų sąlygom ( reikia 120c ir 1.5atm slėgio). Sporos nėra pavojingos, tik jų gaminamas toksinas, todėl siūlau naudotis mano patarimais.


Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Rašyti komentarą
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно