PIEVAGRYBIŲ PADAŽAS
Kategorija: Grybų patiekalai / Padažai, užpilai, pagardai
- pievagrybių: 200 gramų (nedidelių)
- svogūnų: 1
- miltų: 1 valgomojo šaukšto
- grietinėlės: 50 mililitrų
- vandens: 50 mililitrų
- druskos
- juodųjų pipirų
- krapų: 10 gramų (ryšulėlio)
- laurų lapų: 1
- sviesto: 1 valgomojo šaukšto
- Pradžioje svogūną smulkiai supjaustome bei pakepiname svieste, kol taps lyg permatomi. Suberiame į keptuvę susmulkintus pievagrybius bei nuolatos maišydamos patroškiname.
- Tuomet intensyviai maišydamos įberiame miltus, ir dar truputį pakepiname. Po to supilame grietinėlę, pakaitiname, tada supilame vandenį. Maišydamos pakaitiname, kol ims burbuliuoti, pasūdome, pagardiname pipirais, susmulkintais krapais, kelias minutes patroškiname ant silpnos ugnies.
- Nukaičiame, uždengiame dangčiu bei paliekame penkioms minutėms, kad prisigertų prieskonių aromato. Tada galite tiekti su mėgiamu patiekalu. Šis padažas idealiaii tinka su įvairiais bulvių, mėsos, miltų, kruopų patiekalais, taip pat ir su troškintomis daržovėmis. Skanaus!
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Kiaušinius dažome natūraliai
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
MAKARONAI SU VIŠTIENA KREMINIAME TIKKA PADAŽE
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Daržovių troškinys su šonine ir dešrelėmis
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį