Nesaldūs pyragėliai su grybais
Kategorija: Grybų patiekalai
Ingredientai
- Tešlai:
- kefyras: 1 stiklinės
- aliejus: 0,5 stiklinės
- cukrus: 1 šaukšto
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- šviežios mielės: 21 gramo
- miltai: 3 stiklinių
- Idarui:
- džiovinti grybai: 1 didesnės saujos
- svogūnai: 1
- aliejus (kepimui)
- malti juodieji pipirai
- druska
- Pyragėlių aptepimui:
- kiaušiniai: 1
Recepto paruošimas
- 1. Pirmiausia miltus persijojame. Mieles ištriname su cukrumi.
- 2. Atskirame inde sumaišome visus likusius ingredientus, šiek tiek pašildome, kad įkišus pirštą vos jaustųsi šiluma, ne daugiau nei iki 38 laipsnių.
- 3. Tuomet sumaišome mielių mišinį su aliejaus/kefyro mišiniu ir suberiame miltus. Gerai išminkome. Tešla gaunasi minkšta, bet nelimpanti prie pirštų.
- 4. Padariusi tešlos rutulį padedame šiltai pailsėti maždaug 60 minučių.
- 5. Per tą laiką, kol kyla tešla, pasidarome įdarą: Kaip jau minėjau, grybus užsimerkiame iš vakaro.
- 6. Svogūną supjaustome mažais kubeliais, grybus smulkiai supjaustome.
- 7. Viską apkepame aliejuje ir paliekame atvėsti.
- 8. Pyragėlių formavimas: Atvėsus įdarui bei tešlai iškilus, pradedame formuoti pyragėlius.
- 9. Tešlą iškočiojame, išspaudžiame vienodus skrituliukus, dedame į juos įdarą ir užspaudžiame ant viršaus šakute kitą skrituliuką, per vidurį šiek tiek įkerpame.
- 10. Suformuotus pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, arba tiesiog kol dailiai paruduoja. Skanaujame!
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Miško gėrybės – grybai: kaip džiovinti ir kur laikyti?
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Bandelės su lašinukais
Tešla minkštutėlė, lyg pagalvė, tik vieno ingrediento dėka
Kiaušinius dažome natūraliai
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Pyragėliai su grybais
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Šventėms – tortas „Snickers“
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
KALAKUTIENOS-JAUTIENOS MALTINUKAI
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms
AVIENOS PLOVAS