Nesaldūs pyragėliai su grybais

Kategorija: Grybų patiekalai


Nesaldūs pyragėliai su grybais

Paskelbė:
21 Gruodžio 2020

Ingredientai

  • Tešlai:
    • kefyras: 1 stiklinės
    • aliejus: 0,5 stiklinės
    • cukrus: 1 šaukšto
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežios mielės: 21 gramo
    • miltai: 3 stiklinių
  • Idarui:
    • džiovinti grybai: 1 didesnės saujos
    • svogūnai: 1
    • aliejus (kepimui)
    • malti juodieji pipirai
    • druska
  • Pyragėlių aptepimui:
    • kiaušiniai: 1
  1. Recepto paruošimas

  2. 1. Pirmiausia miltus persijojame. Mieles ištriname su cukrumi.
  3. 2. Atskirame inde sumaišome visus likusius ingredientus, šiek tiek pašildome, kad įkišus pirštą vos jaustųsi šiluma, ne daugiau nei iki 38 laipsnių.
  4. 3. Tuomet sumaišome mielių mišinį su aliejaus/kefyro mišiniu ir suberiame miltus. Gerai išminkome. Tešla gaunasi minkšta, bet nelimpanti prie pirštų.
  5. 4. Padariusi tešlos rutulį padedame šiltai pailsėti maždaug 60 minučių.
  6. 5. Per tą laiką, kol kyla tešla, pasidarome įdarą: Kaip jau minėjau, grybus užsimerkiame iš vakaro.
  7. 6. Svogūną supjaustome mažais kubeliais, grybus smulkiai supjaustome.
  8. 7. Viską apkepame aliejuje ir paliekame atvėsti.
  9. 8. Pyragėlių formavimas: Atvėsus įdarui bei tešlai iškilus, pradedame formuoti pyragėlius.
  10. 9. Tešlą iškočiojame, išspaudžiame vienodus skrituliukus, dedame į juos įdarą ir užspaudžiame ant viršaus šakute kitą skrituliuką, per vidurį šiek tiek įkerpame.
  11. 10. Suformuotus pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, arba tiesiog kol dailiai paruduoja. Skanaujame!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: