Rizotas su grybais

Kategorija: Grybų patiekalai / Vegetariški / Veganiški


Rizotas su grybais

Paskelbė:
01 Kovo 2020
Reikės:

300 g trumpagrūdžių ryžių
100 g sviesto
1 svogūno galvutės
200 ml balto sauso vyno
1 l vištienos sultinio
300 g pievagrybių (tinka ir miško grybai)
druskos pagal skonį
truputėlį šafrano

Gaminame

* Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti puode iki auksinės spalvos, tada ten pat suberti smulkiai pjaustytus pievagrybius ir kepinti, kol jie išleis sultis. Tuomet į puodą suberti ryžius ir kepinti maždaug 2 minutes nuolat maišant.

* Į puodą su ryžiais supilti vyną ir sultinį. Virti nudengus dangtį, nuolat maišant. Kai išgaruos maždaug pusė vyno su sultiniu, įberti šiek tiek šafrano ir druskos. Maišant virti, kol ryžiai bus paruošti. Jei skysčiai išgaruos anksčiau, nei išvirs ryžiai, dar įpilti šiek tiek vandens, vyno ar sultinio.

Skanaus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: