Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado

Kategorija: Kamado Bono Receptai


Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado

Paskelbė:
05 Gruodžio 2021

Ingredientai


  • vištienos sparnelių petukai ir vidurinės dalys: 1,5 kilogramo
  • tamsus sojos padažas: 150 mililitrų
  • čili pipirai: 3-5 (priklausomai nuo rūšies)
  • aštrus padažas: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju "Bull's-Eye", bet tinka ir kitoks)
  • česnako tyrė ir/arba granulės
  • pipirai
  • druska: šiek tiek
  • čili pudra (nėra būtina)
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • sezamo sėklos


Recepto paruošimas


1. Susiruoškite visus padažus ir prieskonius, kurių mums prireiks.
2. Paruošimas itin greitas bei paprastas: susmulkinkite čili pipirus ir išmaišykite visus ingredientus, kad gautumėte vientisą masę.
3. Tuomet suverskite vištienos sparnelių dalis, išmaišykite ir palikite bent 30 minučių, kad susigertų prieskoniai.
4. Jeigu nusprendėte kepti orkaitėje, tai 200 laipsnių temperatūroje - maždaug 40 minučių. Praėjus pusei laiko būtinai apverčiame.
5. Kamado Bono aš kepiau naudodama Rotisserie krepšelį, bet žinoma galima ir paprastai. Kepiau irgi 200 laipsnių temperatūroje maždaug 40 minučių. Paskutines minutes būtinai stebime, kad nesudegtų.
6. Papildomai į krepšiuką, jeigu norisi, galima įdėti grybų ir stambiai supjaustytų svogūnų riekelių.
7. Iškeptus vištienos sparnelius patiekiame ir lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: