Gruziniški kepsniai
Kategorija: Grill / Lauke
Produktai:
1 kg druskos, 800 g kiaulienos kumpio arba nugarinės su lašinukais,
5 vidutinio dydžio granatai,
6–8 svogūnai, prancūziškasis batonas.
Kaip gaminti:
1. Prancūziškąjį batoną supjaustykite riekelėmis.
2. Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, nuluptus svogūnus – pusmėnulio forma. Kruopščiai nuplautus granatus perpjaukite per pusę.
3. Ant karštų žarijų saujomis suberkite kilogramą druskos, tada virš ugnies įtaisykite groteles su mėsos gabalėliais. Kepkite iš abiejų pusių, kol mėsa suminkštės ir šiek tiek apskrus.
4. Sudėjusi į gilų dubenį, ant viršaus suberkite svogūnus. Į delną dėkite po granato puselę ir kruopščiai ant mėsos išspauskite sultingas sėklas. Viską gerai sumaigykite švariomis rankomis.
5. Į gautą rausvą skystį mirkykite batono riekeles ir jomis užkąskite mėsos kepsnelius.
1 kg druskos, 800 g kiaulienos kumpio arba nugarinės su lašinukais,
5 vidutinio dydžio granatai,
6–8 svogūnai, prancūziškasis batonas.
Kaip gaminti:
1. Prancūziškąjį batoną supjaustykite riekelėmis.
2. Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, nuluptus svogūnus – pusmėnulio forma. Kruopščiai nuplautus granatus perpjaukite per pusę.
3. Ant karštų žarijų saujomis suberkite kilogramą druskos, tada virš ugnies įtaisykite groteles su mėsos gabalėliais. Kepkite iš abiejų pusių, kol mėsa suminkštės ir šiek tiek apskrus.
4. Sudėjusi į gilų dubenį, ant viršaus suberkite svogūnus. Į delną dėkite po granato puselę ir kruopščiai ant mėsos išspauskite sultingas sėklas. Viską gerai sumaigykite švariomis rankomis.
5. Į gautą rausvą skystį mirkykite batono riekeles ir jomis užkąskite mėsos kepsnelius.
Pikantiški 6 šašlykų receptai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Kiaušinius dažome natūraliai
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
Prancūziška svogūnų sriuba
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Sunku būtų rasti skanesnį sumuštinį
KIAULIENOS KEPSNIAI SU ČESNAKU IR ŽOLELĖMIS
KIAULIENOS SPRANDINĖS KEPSNIAI, KEPTI PIENE SU BULVIŲ KROKETAIS
Baklažanų kepsneliai su sūrio padažu
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Rūkyto kumpio suktinukai
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Šventėms – tortas „Snickers“
Traški vištiena
Pikantiškas daržovių šašlykas
Patys skaniausi orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su tunu
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Kukuliai su bešamelio padažu
Kiaulienos maltinukai su pievagrybių įdaru