Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Paskelbė:
18 Gruodžio 2019

INGREDIENTAI


  • Sviestas    340 g    280 g šalto tešlai ir 60 g kambario temperatūros įdarui
  • Cukrus    260 g    tešlai
  • Druska    1 arbat. š.    tešlai
  • Kiaušinių tryniai    6 vnt.    tešlai
  • Kepimo milteliai    2 arbat. š.    tešlai
  • Miltai    360 g    tešlai
  • Obuoliai    3 vnt.    įdarui
  • Marcipano masė    130 g    įdarui
  • Kiaušiniai    2 vnt.    įdarui
  • Grietinėlė    70 g    įdarui
  • Kukurūzų krakmolas    2 arbat. š.    įdarui

KAIP GAMINTI


1. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite šaltą sviestą ir suberkite cukrų. Sumalkite iki vientisos masės. Įberkite druskos, sudėkite kiaušinių trynius ir vėl viską permalkite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Permalkite iki vientisos masės.
2. Gautą tešlą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia pasiruošti ją iš vakaro.
3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite marcipaną, kukurūzų krakmolą, kambario temperatūros sviestą, įmuškite kiaušinius ir sumalkite iki vientisos kreminės masės. Iš lėto supilkite grietinėlę ir nuolat plakite iki vientisos masės.
5. Sustingusią tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite 5 mm storio apskritimus. Pirmuoju apskritimu išklokite kepimo formos dugną. Palikdami po 3 cm nuo krašto, ant apskritimo vidurio sudėkite marcipano kremą, ant jo viršaus – obuolius. Viršų uždenkite antruoju tešlos apskritimu ir sandariai užspauskite tešlos kraštus.
6. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно