Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“

Kategorija: Desertai


Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“

Paskelbė:
12 Gruodžio 2019
Ingredientai

1 puodelis - 250 ml
180 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/8 šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
100 g šalto sviesto
200 g varškės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Apvoliojimui
1 puodelis cukraus

Gaminimo eiga

* Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską išsijokite.
* Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupininė masė.
* Varškę pertrinkite šakute, įmaišykite vanilę.
* Į trupininę miltų masę įmaišykite varškę. Viską išmaišykite ir užminkykite tešlą.
* Tešlą dėkite į dubenį, dubenį apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.
* Orkaitę įkaitinkite iki 190C laispnių. Kepimo popieriumi išklokite didelę skardą.
* Tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Kiekvieną dalį plonai iškočiokite. Tešlą dėkite į cukrų.
* Sausainius tris kartus perlenkite vis padengdami ją cukrumi.
* Sausainius sudėkite ant skardos ir kepkite 20 minučių arba kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
Atvėsinkite ant grotelių.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: