Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Kategorija: Desertai
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
180 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/8 šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
100 g šalto sviesto
200 g varškės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Apvoliojimui
1 puodelis cukraus
Gaminimo eiga
* Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską išsijokite.
* Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupininė masė.
* Varškę pertrinkite šakute, įmaišykite vanilę.
* Į trupininę miltų masę įmaišykite varškę. Viską išmaišykite ir užminkykite tešlą.
* Tešlą dėkite į dubenį, dubenį apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.
* Orkaitę įkaitinkite iki 190C laispnių. Kepimo popieriumi išklokite didelę skardą.
* Tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Kiekvieną dalį plonai iškočiokite. Tešlą dėkite į cukrų.
* Sausainius tris kartus perlenkite vis padengdami ją cukrumi.
* Sausainius sudėkite ant skardos ir kepkite 20 minučių arba kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
Atvėsinkite ant grotelių.
1 puodelis - 250 ml
180 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/8 šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
100 g šalto sviesto
200 g varškės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Apvoliojimui
1 puodelis cukraus
Gaminimo eiga
* Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską išsijokite.
* Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupininė masė.
* Varškę pertrinkite šakute, įmaišykite vanilę.
* Į trupininę miltų masę įmaišykite varškę. Viską išmaišykite ir užminkykite tešlą.
* Tešlą dėkite į dubenį, dubenį apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.
* Orkaitę įkaitinkite iki 190C laispnių. Kepimo popieriumi išklokite didelę skardą.
* Tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Kiekvieną dalį plonai iškočiokite. Tešlą dėkite į cukrų.
* Sausainius tris kartus perlenkite vis padengdami ją cukrumi.
* Sausainius sudėkite ant skardos ir kepkite 20 minučių arba kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
Atvėsinkite ant grotelių.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Šventėms – tortas „Snickers“
Tortas „Juodasis miškas“
Velykinis „Napoleonas“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Raudonojo aksomo tortas
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Klasikinis medaus tortas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
Sausainiai su persikais
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Tortas "Krepvilis"
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Trapūs varškiniai žagarėliai
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu