Švelnus pyragas su persikais
Kategorija: Desertai
Tešlai reikės:
1 st. cukraus
1 st. miltų
200 g sviesto
4 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
6 persikų
4 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
Gaminame
* Persikus nulupame ir supjaustome gabaliukais, sudedame į puodą, apiberiame cukrumi, užbarstome vaniliniu cukrumi ir pakaitiname ant silpnos ugnies. Karamelizuoti vaisiai turi būti minkšti, bet išlaikyti formą ir nebirti.
* Karamelizuotus persikus „suguldome“ kepimui paruoštos skardos apačioje ir užpilame sirupu, kuris susidarė juos karamelizuojant.
* Tešlai giliame inde ištriname sviestą su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir kruopščiai išmaišome iki vientisos masės. Čia pat supilame ir persijotus miltus, kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišome.
* Supilame tešlą ant persikų. Skardą dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 30-40 minučių.
* Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Atsargiai išverčiame ant lėkštės, papuošiame apiberdami cukraus pudra, mėtos lapeliais.
1 st. cukraus
1 st. miltų
200 g sviesto
4 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
6 persikų
4 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
Gaminame
* Persikus nulupame ir supjaustome gabaliukais, sudedame į puodą, apiberiame cukrumi, užbarstome vaniliniu cukrumi ir pakaitiname ant silpnos ugnies. Karamelizuoti vaisiai turi būti minkšti, bet išlaikyti formą ir nebirti.
* Karamelizuotus persikus „suguldome“ kepimui paruoštos skardos apačioje ir užpilame sirupu, kuris susidarė juos karamelizuojant.
* Tešlai giliame inde ištriname sviestą su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir kruopščiai išmaišome iki vientisos masės. Čia pat supilame ir persijotus miltus, kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišome.
* Supilame tešlą ant persikų. Skardą dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 30-40 minučių.
* Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Atsargiai išverčiame ant lėkštės, papuošiame apiberdami cukraus pudra, mėtos lapeliais.
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Kiaušinius dažome natūraliai
Citrininis pyragas
Šventėms – tortas „Snickers“
Greitas Obuolių pyragas
Šokoladinis tiramisų tortas
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Olandiški vaikų blynai
Migdolų pyragas su uogiene
Grūdėtos varškės blynai su šilauogių sirupu
Tortas „Juodasis miškas“
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
NAMINIAI MACARONS
Mėsainis Insanity
Sausainiai su persikais
Klasikinis medaus tortas
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai