Sluoksniuotas pyragas
Kategorija: Desertai
Šis pyragas kepamas kiek kitaip, nei įprasti pyragai. Ir kiek ilgiau, nes kepimo metu reikės budrios akies ir trupučio kantrybės.
Bet rezultatas tikrai nustebins, skonis bus lygiai toks pats, kaip ir klaisikinio šakočio.
Naudojama 26 cm arba kvadratinė silikoninė kepimo forma, kuo mažesnis diametras, tuo daugiau sluoksnių..
Tešlai reikia:
7 kiaušinių,
200 g kvietinių miltų,
350 g sviesto
350 g cukraus
150 g bulvių krakmolo
2 valg. š. grietinės
Orkaitė įkaitinama iki 220 C, kepimo režimu iš viršaus.
Į formą pilami keli šaukštai tešlos, ji tolygiai paskirstoma ir forma dedama į orkaitės vidurį. Kepama, kol viršus paruduoja, nelygu kaitrai tai gali trukti nuo 7 iki 12 minučių.
Tešla ir toliau sluoksniuojama, kiekvieną sluoksnį apkepant iki gražios rudos spalvos.
Iškepęs ir atvėsęs sluoksniuotis bent kelias valandas paliekamas šaldytuve.
Bet rezultatas tikrai nustebins, skonis bus lygiai toks pats, kaip ir klaisikinio šakočio.
Naudojama 26 cm arba kvadratinė silikoninė kepimo forma, kuo mažesnis diametras, tuo daugiau sluoksnių..
Tešlai reikia:
7 kiaušinių,
200 g kvietinių miltų,
350 g sviesto
350 g cukraus
150 g bulvių krakmolo
2 valg. š. grietinės
- Kambario temperatūros sviestas išsukamas su cukrumi iki purumo.
- Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų, sudedami į sviesto masę ir kruopščiai įmaišomi.
- Baltymai išplakami iki putų.
- Miltai kartu su krakmolu persijojami ir beriami į tešlą, įmaišomi, tas pats veiksmas atliekamas su plaktais baltymais.
Orkaitė įkaitinama iki 220 C, kepimo režimu iš viršaus.
Į formą pilami keli šaukštai tešlos, ji tolygiai paskirstoma ir forma dedama į orkaitės vidurį. Kepama, kol viršus paruduoja, nelygu kaitrai tai gali trukti nuo 7 iki 12 minučių.
Tešla ir toliau sluoksniuojama, kiekvieną sluoksnį apkepant iki gražios rudos spalvos.
Iškepęs ir atvėsęs sluoksniuotis bent kelias valandas paliekamas šaldytuve.
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Raudonojo aksomo tortas
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Klasikinis medaus tortas
Krafinai
Orinukai (arba morengai)
NAMINIAI MACARONS
Šokoladinis karamelinis pyragas
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Kopūstų pyragas
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Tortas „Plombyras“
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Scofa
Pica su voveraitėmis
Greitas Obuolių pyragas
Tortas „Juodasis miškas“