TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU

Paskelbė:
25 Kovo 2019
  • Padui:
    • sausainiai: 225 gramų (naudojau "Gaidelio")
    • sviestas: 100-120 gramų
    • lazdyno riešutai: 100 gramų
  • Kremo sluoksniui:
    • Mascarpone sūris: 500 gramų
    • sutirštintas saldintas kondensuotas pienas: 400 gramų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • 35% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
    • želatina: 3 valgomųjų šaukštų su kaupu
  1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite bei šiek tiek atvėsinkite. Riešutus pakaitinkite keptuvėje arba orkaitėje, nuimkite luobeles bei sumalame (bet kad liktų stambesnių gabaliukų). Tada sausainius sumalkite smulkiau nei riešutus. Į sviestą įdėkite maltus riešutus bei sausainius, gerai išmaišykite. Gauta masė gali pasirodyti kiek biri, bet viskas susiklijuos. Viską sudėkite į torto formą (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) bei gerai suspauskite. Įdėkite į šaldytuvą.
  2. Po to medų ištirpinkite, įdėkite kondensuotą pieną bei sūrį, viską šaukštu gerai išmaišykite, kol masė taps vienalytė. Grietinėlę išplakite iki standžių putų bei įdėkite į sūrio masę. Tuomet želatiną užpilkite šiltu vandeniu bei ištirpinkite. Paruoštą želatiną įpilkite į sūrio masę bei išmaišykite. Iškart sūrio kremą pilkite ant paruošto torto pado. Viršų pabarstykite cinamonu. Ir vėl tortą palikite šaldytuve bent kelioms valandoms, kad šis sustingtų. Lepinkitės!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно