SALDŪS ŠUNIUKAI

Kategorija: Desertai


SALDŪS ŠUNIUKAI

Paskelbė:
27 Kovo 2019
  • Tešlai:
    • kvietiniai miltai: 250 gramų
    • kukurūzų miltai: 25 gramų
    • pieno milteliai: 25 gramų
    • cukraus pudra: 3 valgomųjų šaukštų
    • kambario temperatūros sviestas: 180 gramų
    • 36% riebumo grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • pieniškas arba juodas šokoladas: 50 gramų
  • Dekoracijai:
    • šokoladiniai sausi dribsniai (ausytėms)
    • šokoladiniai pagaliukai (akytėms)
    • razinos: nosytėms (arba džiovintos spanguolės arba tešlos gabaliuko sumaišyto su kakavos milteliais)
  1. Iš pradžių kvietinius miltus sumaišykite su kukurūzų miltais ir pieno milteliais. Sviestą išsukite su grietine ir cukraus pudra iki vientisos masės. Paskui palaipsniui sudėkite miltų – pieno mišinį. Suminkykite tešlą. Tešla gausis geros konsistencijos, labai gerai minkosi.
  2. Tuomet šokolado plytelę susmulkinkite į nedidelius gabaliukus, pasiruoškite 48 nedidelius gabaliukus. Atgnybkite nedidelį tešlos gabaliuką (maždaug 10 gramų), rankomis suformuokite rutuliuką, suplokite lyg darytumėte cepelinus, į vidų dėkite šokolado gabaliuką bei vėl padarykite rutuliuką, turi gautis maždaug lazdyno riešuto didumo. Ir tai pakartokite su likusia tešla.
  3. Dabar iš tešlos rutuliukų padarykite mielus šuniukus. Iš dribsnių padarykite ausytes, iš šokoladinių pagaliukų skirtų tortų puošimui padarykite akytes, o nosytę – su tešlos gabaliuku, į kurį įberkite šiek tiek kakavos, gerai išminkykite bei susukus nedidelį rutuliuką prilipdykite šuniukui nosytę.
  4. Po to sudėkite šuniukus į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi bei kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol gražiai pagels. Atvėsinkite, o atvėsusius laikykite sandariame inde. Jeigu aišku sulauks atvėsimo, nes labai gardūs. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: