Greitas Obuolių pyragas

Sumaišote vos 3 ingredientų stiklines, padarote įdarą – ir viskas: liko tik sulaukti, kol orkaitė užbaigs jūsų pradėtą darbą! Svarbiausia, reikia išsirinkti sultingus obuolius: nuo to priklausys kepinio kokybė. Pyragas išeina švelnus ir skanus. Kas nemėgsta obuolių pyragų? Visi mėgsta: tačiau ne visada yra laiko terliotis su tešla. Tokį kulinarinio meno šedevrą gali padaryti netgi pradedantis kulinaras ir pradžiuginti savo artimuosius skaniu aromatingu kepiniu. Pyragai su obuoliais ir žiemą padovanos jums dalelę saulėtos vasaros.
Reikalingi ingredientai:
Reikalingi ingredientai:
- manų kruopos – 1 stiklinė (160 g)
- kvietiniai miltai – 1 stiklinė (130 g)
- cukrus – 1 stiklinė (180 g)
- kepimo milteliai – 1,5 arbatinio šaukštelio
- obuoliai – 5 vnt
- sviestas – 30 g
- pienas – 1 stiklinė (200 ml)
- citrinos sultys – 2-3 valg.šaukštai
- cukraus pudra – dekoravimui
- Obuolius, kruopščiai nuplautus ir nusausintus, kartu su žievele sutarkuojame stambia trintuve.
- Obuolių masę dedame į dubenį ir apliejame citrinos sultimis. Visus sausus ingredientus maiome viename dubenyje: miltus, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius.
- Patarimas. Galima naudoti kepimo miltelius, pagamintus savo rankomis.
- Pyragui paruošime 20 cm diametro išardomą formą.
- Formą ištepame aliejumi (arba specialia emulsija nuo pridegimo), uždengiame pergamentu ir vėl ištepame.
- Sausą mišinį dalijame į 4 lygias dalis.
- Trintus obuolius dalijame į 3 dalis.
- Į formą beriame pirmą dalį sauso mišinio, išlyginame sluoksnį.
- Dedame obuolius, išlyginame.
- Pakartojame sluoksnius ir baigiame sausu mišiniu.
- Sviestą dedame į pieną, pašildome mišinį ir apliejame pyrago viršų.
- Šakute, plonu peiliu ar virbu subadome visą pyragą, kad pienas pereitų į visus sluoksnius.
- Šauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 40-50 min.
- Pyragui leidžiame ataušti 10-15 min ir išimame iš formos.
- Viršų pabarstome cukraus pudra.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.

Kiaušinius dažome natūraliai

PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Veganiškas pyragas su obuoliais be kiaušinių

Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!

Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.

Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai

KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS

PERLINIŲ KRUOPŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR DARŽOVĖMIS

CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA

PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS

LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže

Grybų padažas

VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS

Šventėms – tortas „Snickers“

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai

Šaltibarščiai Kitaip

Patys skaniausi žemaičių blynai

Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku

Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis