Labai skanios spurgos
Paskelbė:
06 Lapkričio 2019
0
Tešla:
  • pienas – 500 ml
  • kiaušiniai -2 vnt
  • sviestas arba margarinas – 125 g
  • cukrus – 2 valg.šaukštai+1 arbatinis šaukštelis
  • sausos mielės – 11 g (pakelis)
  • šiltas vanduo – 0,5 stiklinės
  • miltai – tiek, kad tešla nebūtų kieta, bet ir neliptų prie rankų.
Įdaras:
Bet koks džemas, uogienė, sutirštintas pienas arba kremas.
Iš šio produktų kiekio išeina daugiau nei 40 spurgų, aš dariau pusę normos.

Paruošimas:
Pieną sumaišyti su vandeniu, truputį pašildyti.
Sudėti visą cukrų ir mieles. Išmaišyti ir leisti mielėms „atgyti“(15 min).
Dabar dedame kiaušinį.
Sviestą (galima kambario temperatūros, galima tirpintą). Druską.
Vaniliną (recepte jo nėra, bet su juo man labiau patinka).
Viską kruopščiai plakame šluotele. Dabar beriame miltus palaipsniui ir maišome šaukštu.
Dedame tešlą ant stalo ir minkome, minkome, pabarstydami miltais. Tešla turi būti nelabai minkšta, bet ir nelabai kieta – vidutinė.
Man išėjo apie 400 g miltų, kiek pamenu, bet galiu ir klysti.
Tešlą uždengti rankšluosčiu ir leisti pakilti 1,5 val, kol ji nepadidės dvigubai.
Jei ji padidės dvigubai per valandą, vadinasi, to užtenka ir galima imtis spurgų gamybos.
Pakilusią tešlą iškočioti maždaug 1 cm storio lakštu, išpjauti vidutinio dydžio apskritimus ( aš dariau stikline ir jie man išėjo dideli, geriau kažkuo panašiu į taurelę) ir leisti pastovėti, kol jie nepadidės dvigubai.
Gerai įkaitinti aliejų ( tiek, kad spurgos plaukiotų aliejuje, nesiekdamos dugno) gilioje keptuvėje.
Apkepti jas iš abiejų pusių kol pagels. Gatavas spurgas dėkite ant servetėlių.
Kol kepa eilinė spurgų porcija, įdarykite gatavas. Kepant pas spurgas lieka balta tešlos juostelė, kuri eina per visą apskritimą. Aštriu peiliu per ją darykite įpjovą ir dėkite įdarą. Galima ir neįdaryti, o tiesiog pabarstyti cukraus pudra, taip irgi skanu. Valgykite spurgas kol karštos!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Rašyti komentarą
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно