Maskarponės putėsiai su braškėmis

Kategorija: Desertai


Maskarponės putėsiai su braškėmis

Paskelbė:
11 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Braškės    1 st.    arba trintos braškių uogienės be cukraus
  • Citrinos    1 vnt.    nutarkuotos pusės citrinos žievelės ir sultys
  • Rudasis cukrus    4 valg. š.
  • Želatina    10 g
  • Maskarponės sūris    200 g
  • Grietinėlė    200 ml    plakamosios
  • Cukrus    40 g    miltelinio
  • Vanilė    1 vnt.    pusė ankšties

KAIP GAMINTI

  1. Braškes atšildykite, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu su ruduoju cukrumi, citrinos sultimis ir nutakuota citrinos žievele, tada pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  2. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir ištirpinkite puodelyje virš garų.
  3. Maskarponės sūrį išplakite su milteliniu cukrumi ir vanilės sėklomis, palengva pildami plonyte srovele įplakite braškių tyrę ir želatiną.
  4. Atskirame inde grietinėlę suplakite iki standumo, tada labai atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite ją į maskarponės ir braškių masę.
  5. Putėsius išdėliokite į dailius indelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.
  6. Tiekite papuošusi šaldytomis uogomis ir mėtų lapeliais (nebūtinai).
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: