Šokoladiniai putėsiai

Paskelbė:
11 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Juodasis šokoladas    200 g    70 proc.
  • Sviestas    1 valg. š.
  • Cukrus    2 valg. š.
  • Kiaušiniai    2 vnt.
  • Grietinėlė    300 ml    plakamosios
  • Vanilė    1 vnt.    pusė vanilės ankšties
  • Graikiniai riešutai    40 g    skrudintų
  • Migdolų likeris    1 valg. š.
  • Mėtos    1 arbat. š.    lapelių papuošti

KAIP GAMINTI

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų indą ir ištirpinkite virš garų kartu su sviestu.
2. Kiaušinius gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, kad neliktų bakterijų, tada baltymus atskirkite nuo trynių. Atskirame inde baltymus išplakite iki standžios purios masės.
3. Grietinėlę iki purumo išplakite su cukrumi.
4. Trynius išplakite atskirai ir pamažu įplakite į šokolado masę, tada palengva įmaišykite grietinėlę, supilkite likerį ir suberkite vanilės sėklytes.
5. Galiausiai labai palengva įmaišykite baltymus – turi išeiti labai puri putėsių masė. Lengvai išmaišykite, kad liktų oro burbuliukų.
6. Putėsius krėskite į desertinius dubenėlius ir bent 3 val. palaikykite šaldytuve. Tiekite apibarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintais riešutais ir papuošusi mėtos šakele.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojat šaldymo laiko).
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно