Šokoladiniai putėsiai
Kategorija: Desertai
INGREDIENTAI
- Juodasis šokoladas 200 g 70 proc.
- Sviestas 1 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Grietinėlė 300 ml plakamosios
- Vanilė 1 vnt. pusė vanilės ankšties
- Graikiniai riešutai 40 g skrudintų
- Migdolų likeris 1 valg. š.
- Mėtos 1 arbat. š. lapelių papuošti
KAIP GAMINTI
1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų indą ir ištirpinkite virš garų kartu su sviestu.
2. Kiaušinius gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, kad neliktų bakterijų, tada baltymus atskirkite nuo trynių. Atskirame inde baltymus išplakite iki standžios purios masės.
3. Grietinėlę iki purumo išplakite su cukrumi.
4. Trynius išplakite atskirai ir pamažu įplakite į šokolado masę, tada palengva įmaišykite grietinėlę, supilkite likerį ir suberkite vanilės sėklytes.
5. Galiausiai labai palengva įmaišykite baltymus – turi išeiti labai puri putėsių masė. Lengvai išmaišykite, kad liktų oro burbuliukų.
6. Putėsius krėskite į desertinius dubenėlius ir bent 3 val. palaikykite šaldytuve. Tiekite apibarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintais riešutais ir papuošusi mėtos šakele.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojat šaldymo laiko).
2. Kiaušinius gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, kad neliktų bakterijų, tada baltymus atskirkite nuo trynių. Atskirame inde baltymus išplakite iki standžios purios masės.
3. Grietinėlę iki purumo išplakite su cukrumi.
4. Trynius išplakite atskirai ir pamažu įplakite į šokolado masę, tada palengva įmaišykite grietinėlę, supilkite likerį ir suberkite vanilės sėklytes.
5. Galiausiai labai palengva įmaišykite baltymus – turi išeiti labai puri putėsių masė. Lengvai išmaišykite, kad liktų oro burbuliukų.
6. Putėsius krėskite į desertinius dubenėlius ir bent 3 val. palaikykite šaldytuve. Tiekite apibarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintais riešutais ir papuošusi mėtos šakele.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojat šaldymo laiko).
Šventėms – tortas „Snickers“
Maskarponės putėsiai su braškėmis
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Spalvingi šokoladiniai triufeliai
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Kiaušinius dažome natūraliai
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Obuolių desertas
Pikantiškas paštetas su figom
3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šokoladiniai putėsiai-vyniotinis
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
Užkandėlė su pomidorais
Naminis vyšnių likeris
Itin purus varškės apkepas
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Citrininis pyragas
Raudonojo aksomo tortas
Šokoladinis tiramisų tortas
Saldainiai Rafaelo
SALDŪS ŠUNIUKAI
Šokoladinis karamelinis pyragas