Scofa

Kategorija: Desertai


Scofa

Paskelbė:
11 Balandžio 2019
Slaptas Prancūzijos vienuolių receptas išlindęs į dienos šviesą :D
Radau receptą B.Laurance knygoj "Pasaulio desertai"
Trumpas gaminimo video https://www.youtube.com/watch?v=eNw7umerNiQ
Pirmiausiai išlydžiau 100 g cukraus (su žiubsneliu sodos- nebūtinai), atšaldžiau ir sumaliau į miltus. Bus priedas kremui.
Pyragui reikės sumaišyti:
115 g migdolų miltų,
70 g miltų
75 g cukraus pudros
75 ml pieno
Atskirai iki tvirtų putų suplakti:
150 g cukraus
210 g baltymų (~6 kiauš.)
Migdolus atsargiai sumaišyti su baltymais ir išspausti juostelėmis (kond.maišeliu) ant paruoštos formos 30x40 cm dydžio
Kepti 40 min 140*C
Perpjauti pusiau ir atvėsinti.
Kremui gerai suplakti:
10 g cukraus 
100 g trynių (~6 kiauš)
Atskirai užvirinti iki 116*C 40 g cukraus ir 1 v.š. vandens. Plona srovele supilti į plakamus trynius.
210 g minkšto sviesto išplakti iki purumo.
Per kelis kartus įplakti trynių masę.
Pabaigoj, stengiantis kuo mažiau maišyt, suberti karamelės miltelius.
Iškarto kremą verčiam ant vienos pyrago dalies, išlyginam. Uždedam antrą dalį ant viršaus. 
Apibarstom cukraus pudra.
Pyragas sako skaniausias po 3-4 dienų.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: