Scofa
Kategorija: Desertai
Slaptas Prancūzijos vienuolių receptas išlindęs į dienos šviesą :D
Radau receptą B.Laurance knygoj "Pasaulio desertai"
Trumpas gaminimo video https://www.youtube.com/watch?v=eNw7umerNiQ
Pirmiausiai išlydžiau 100 g cukraus (su žiubsneliu sodos- nebūtinai), atšaldžiau ir sumaliau į miltus. Bus priedas kremui.
Pyragui reikės sumaišyti:
115 g migdolų miltų,
70 g miltų
75 g cukraus pudros
75 ml pieno
Atskirai iki tvirtų putų suplakti:
150 g cukraus
210 g baltymų (~6 kiauš.)
Migdolus atsargiai sumaišyti su baltymais ir išspausti juostelėmis (kond.maišeliu) ant paruoštos formos 30x40 cm dydžio
Kepti 40 min 140*C
Perpjauti pusiau ir atvėsinti.
Kremui gerai suplakti:
10 g cukraus
100 g trynių (~6 kiauš)
Atskirai užvirinti iki 116*C 40 g cukraus ir 1 v.š. vandens. Plona srovele supilti į plakamus trynius.
210 g minkšto sviesto išplakti iki purumo.
Per kelis kartus įplakti trynių masę.
Pabaigoj, stengiantis kuo mažiau maišyt, suberti karamelės miltelius.
Iškarto kremą verčiam ant vienos pyrago dalies, išlyginam. Uždedam antrą dalį ant viršaus.
Apibarstom cukraus pudra.
Pyragas sako skaniausias po 3-4 dienų.
Radau receptą B.Laurance knygoj "Pasaulio desertai"
Trumpas gaminimo video https://www.youtube.com/watch?v=eNw7umerNiQ
Pirmiausiai išlydžiau 100 g cukraus (su žiubsneliu sodos- nebūtinai), atšaldžiau ir sumaliau į miltus. Bus priedas kremui.
Pyragui reikės sumaišyti:
115 g migdolų miltų,
70 g miltų
75 g cukraus pudros
75 ml pieno
Atskirai iki tvirtų putų suplakti:
150 g cukraus
210 g baltymų (~6 kiauš.)
Migdolus atsargiai sumaišyti su baltymais ir išspausti juostelėmis (kond.maišeliu) ant paruoštos formos 30x40 cm dydžio
Kepti 40 min 140*C
Perpjauti pusiau ir atvėsinti.
Kremui gerai suplakti:
10 g cukraus
100 g trynių (~6 kiauš)
Atskirai užvirinti iki 116*C 40 g cukraus ir 1 v.š. vandens. Plona srovele supilti į plakamus trynius.
210 g minkšto sviesto išplakti iki purumo.
Per kelis kartus įplakti trynių masę.
Pabaigoj, stengiantis kuo mažiau maišyt, suberti karamelės miltelius.
Iškarto kremą verčiam ant vienos pyrago dalies, išlyginam. Uždedam antrą dalį ant viršaus.
Apibarstom cukraus pudra.
Pyragas sako skaniausias po 3-4 dienų.
Šventėms – tortas „Snickers“
Alfachores - Alfajores Dulce de Leche (Lotynų Amerika)
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Velykinis „Napoleonas“
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Raudonojo aksomo tortas
Kiaušinius dažome natūraliai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Kefyrinis tortas „Juodasis princas“
ispaniškas desertas
Nepaprastai skanūs kotletai orkaitėje.
Šokoladinis tiramisų tortas
Šokoladinis karamelinis pyragas
Tortas „Juodasis miškas“
Klasikinis tiramisu
Greitas Obuolių pyragas
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Migdolų pyragas su uogiene
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Šokoladinis kavos tortas