Sausainiai su cinamonu ir džemu
Kategorija: Desertai
Ingredientai
Kiaušinis 1 vnt.
Sviestas 250 g
Grietinė 100 g
Natūralus jogurtas 100 g
Kepimo milteliai 1 a.š
Vanilinis cukrus 16 g
Miltai 400 g
Cinamonas (pagal skonį)
Džemas (pagal skonį)
Kiaušinis 1 vnt. (aptepimui)
Cukrus (pabarstymui)
Gaminimo eiga
Miltus ir kepimo miltelius persijokite į dubenį. Burokine tarka įtarkuokite šaltą sviestą. Tuomet rankomis trinkite kol viskas virs trupiniais, įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir natūralų jogurtą ir užminkykite tešlą.
Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 2 valandas.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį iškočiokite ir supjaustykite siauromis ilgomis trikampėmis juostelėmis, apibarstykite cinamonu ir cukrumi tada juosteles susukite.
Kitą tešlos dalį iškočiokite ir išspauskite su formele sausainius. Vieną sausainių dalį palikite kaip išspaudėte, o kitai daliai su mažesne formele išspauskite skylutes. Ant pilnų sausainių išdėliokite sausainiukus su skylutėmis ir į jas įdėkite truputi džemo.
Sausainius sudėkite ant skardos išklotos kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukrumi.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C laipsnių temperatūros, 15 – 20 minučių.
Skanaus!
Kiaušinis 1 vnt.
Sviestas 250 g
Grietinė 100 g
Natūralus jogurtas 100 g
Kepimo milteliai 1 a.š
Vanilinis cukrus 16 g
Miltai 400 g
Cinamonas (pagal skonį)
Džemas (pagal skonį)
Kiaušinis 1 vnt. (aptepimui)
Cukrus (pabarstymui)
Gaminimo eiga
Miltus ir kepimo miltelius persijokite į dubenį. Burokine tarka įtarkuokite šaltą sviestą. Tuomet rankomis trinkite kol viskas virs trupiniais, įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir natūralų jogurtą ir užminkykite tešlą.
Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 2 valandas.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį iškočiokite ir supjaustykite siauromis ilgomis trikampėmis juostelėmis, apibarstykite cinamonu ir cukrumi tada juosteles susukite.
Kitą tešlos dalį iškočiokite ir išspauskite su formele sausainius. Vieną sausainių dalį palikite kaip išspaudėte, o kitai daliai su mažesne formele išspauskite skylutes. Ant pilnų sausainių išdėliokite sausainiukus su skylutėmis ir į jas įdėkite truputi džemo.
Sausainius sudėkite ant skardos išklotos kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukrumi.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C laipsnių temperatūros, 15 – 20 minučių.
Skanaus!
Varškės sausainiai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Mielinės spurgos su džemu
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Sausainiai-juostelės su džemu
Sausainiai-juostelės su džemu
Šventėms – tortas „Snickers“
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Latviškas juodos duonos desertas
Tortas „Juodasis miškas“
Sausainiai su persikais
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Gardžiosios mielinės spurgos
Obuolių desertas
Naminiai kibinai su vištiena
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE