Sūrio skrebučiai

Kategorija: Užkandžiai


Sūrio skrebučiai

Paskelbė:
17 Lapkričio 2021
Norisi paruošti šeimos pusryčiams ką nors labai skanaus, bet ne visada yra tam daug laiko? Jums į pagalbą skuba nuostabus išsigelbėjimas: sūrio skrebučiai "Penkios minutėlės".

Vos keli ingredientai, neužims daug laiko ir ant stalo atsiras aromatingas užkandis. Taip pat tokius skrebučius galite pasiūlyti ir svečiams: apsilaižys savuosius pirštelius ir tikrai paprašys dar. Sūrio skrebučiai atrodo viliojančiai, labai skaniai. Traškus batonas bei švelnus sūrio įdaras itin harmoningas derinys, kuriuo visi žavėjosi, kas tik paragavo.

Ingredientai


  • batonai: 1
  • kietasis sūris: 120 gramų
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai: pagal skonį
  • svogūnų laiškai: 4
  • sviestas: 20 gramų


Recepto paruošimas


1. Pradedame nuo įdaro gaminimo. Kietą sūrį sutarkuojame stambia tarka bei sudedame į dubenėlį.
2. Tuomet įberiame žiupsnelį druskos ir įpilame bet kokio riebumo grietinės, bet geriaus, kad grietinė būtų tiršta.
3. Tada į šią masę įdėti 20 gramų sviesto (reikia iš anksto išimti iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros), viską pabarstome pipirais.
4. Svogūno laiškus smulkiai supjaustome ir taipogi sudedame į įdarą.
5. Viską gerai išmaišome šaukštu, kad masė būtų vientisa.
6. Po to supjaustome batoną plonomis riekelėmis, o dar geriau nusipirkti suraikytą batoną, kad viskas būtų greičiau ir nereiktų vargti.
7. Užtepame batono riekeles pasiruoštu įdaru, bet nelabai storu sluoksniu.
8. Paskui kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (nereikia niekuo tepti) ir ant skardos dedame sūrio skrebučius "Penkios minutėlės".
9. Kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 minučių. Šį laiką galite paskirti sau, savo šeimai ar užsukusiems svečiams.
10. Kai tik sūris lengvai paruduoja, tai reiškia, kad skrebučiai jau paruošti: galite patiekti ant stalo ir lepintis!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: