Sūrio skrebučiai
Kategorija: Užkandžiai
Norisi paruošti šeimos pusryčiams ką nors labai skanaus, bet ne visada yra tam daug laiko? Jums į pagalbą skuba nuostabus išsigelbėjimas: sūrio skrebučiai "Penkios minutėlės".
Vos keli ingredientai, neužims daug laiko ir ant stalo atsiras aromatingas užkandis. Taip pat tokius skrebučius galite pasiūlyti ir svečiams: apsilaižys savuosius pirštelius ir tikrai paprašys dar. Sūrio skrebučiai atrodo viliojančiai, labai skaniai. Traškus batonas bei švelnus sūrio įdaras itin harmoningas derinys, kuriuo visi žavėjosi, kas tik paragavo.
1. Pradedame nuo įdaro gaminimo. Kietą sūrį sutarkuojame stambia tarka bei sudedame į dubenėlį.
2. Tuomet įberiame žiupsnelį druskos ir įpilame bet kokio riebumo grietinės, bet geriaus, kad grietinė būtų tiršta.
3. Tada į šią masę įdėti 20 gramų sviesto (reikia iš anksto išimti iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros), viską pabarstome pipirais.
4. Svogūno laiškus smulkiai supjaustome ir taipogi sudedame į įdarą.
5. Viską gerai išmaišome šaukštu, kad masė būtų vientisa.
6. Po to supjaustome batoną plonomis riekelėmis, o dar geriau nusipirkti suraikytą batoną, kad viskas būtų greičiau ir nereiktų vargti.
7. Užtepame batono riekeles pasiruoštu įdaru, bet nelabai storu sluoksniu.
8. Paskui kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (nereikia niekuo tepti) ir ant skardos dedame sūrio skrebučius "Penkios minutėlės".
9. Kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 minučių. Šį laiką galite paskirti sau, savo šeimai ar užsukusiems svečiams.
10. Kai tik sūris lengvai paruduoja, tai reiškia, kad skrebučiai jau paruošti: galite patiekti ant stalo ir lepintis!
Vos keli ingredientai, neužims daug laiko ir ant stalo atsiras aromatingas užkandis. Taip pat tokius skrebučius galite pasiūlyti ir svečiams: apsilaižys savuosius pirštelius ir tikrai paprašys dar. Sūrio skrebučiai atrodo viliojančiai, labai skaniai. Traškus batonas bei švelnus sūrio įdaras itin harmoningas derinys, kuriuo visi žavėjosi, kas tik paragavo.
Ingredientai
- batonai: 1
- kietasis sūris: 120 gramų
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
- malti juodieji pipirai: pagal skonį
- svogūnų laiškai: 4
- sviestas: 20 gramų
Recepto paruošimas
1. Pradedame nuo įdaro gaminimo. Kietą sūrį sutarkuojame stambia tarka bei sudedame į dubenėlį.
2. Tuomet įberiame žiupsnelį druskos ir įpilame bet kokio riebumo grietinės, bet geriaus, kad grietinė būtų tiršta.
3. Tada į šią masę įdėti 20 gramų sviesto (reikia iš anksto išimti iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros), viską pabarstome pipirais.
4. Svogūno laiškus smulkiai supjaustome ir taipogi sudedame į įdarą.
5. Viską gerai išmaišome šaukštu, kad masė būtų vientisa.
6. Po to supjaustome batoną plonomis riekelėmis, o dar geriau nusipirkti suraikytą batoną, kad viskas būtų greičiau ir nereiktų vargti.
7. Užtepame batono riekeles pasiruoštu įdaru, bet nelabai storu sluoksniu.
8. Paskui kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (nereikia niekuo tepti) ir ant skardos dedame sūrio skrebučius "Penkios minutėlės".
9. Kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 minučių. Šį laiką galite paskirti sau, savo šeimai ar užsukusiems svečiams.
10. Kai tik sūris lengvai paruduoja, tai reiškia, kad skrebučiai jau paruošti: galite patiekti ant stalo ir lepintis!
Skrebučiai su krevetėmis
Chačapuris pusryčiams per 15 minučių
LAŠIŠOS IR SŪRIO UŽKANDIS
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
Sūrio užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
PIKANTIŠKAS UŽKANDIS
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE
Stulbinantis užkandis iš 3 ingredientų
TRAŠKIOS MOZZARELLA SŪRIO LAZDELĖS
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
POMIDORŲ, FETOS SŪRIO IR BAZILIKO UŽKANDIS
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Grikių apkepas su morkomis
Skaniausias faršo užkandis
Tofu sūrio pyragas su mangais
Grikių apkepas su morkomis ir sūriu
KREVEČIŲ KOKTEILIS
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
UŽKANDIS "VIENUOLIO TROBELĖ"
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele
Orinukai (arba morengai)
SŪRIO KREPŠELIAI SU TUNU