Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Šokoladinio vyniotinio biskvitui:
- kiaušiniai: 4
- cukrus: 100 gramų
- druska: žiupsnelio
- miltai: 30 gramų
- krakmolas: 40 gramų
- kakava be cukraus: 30 gramų
- Įdarui:
- maskarponė: 350 gramų
- cukraus pudra: 40 gramų
- espreso: 3-5 šaukštų (arba tiesiog stipri kava)
- juodas šokoladas: 40 gramų (smulkiai sukapojame; galima naudoti ir su riešutais)
- Papuošimui:
- sutarkuotas juodas šokoladas: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
3. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki šviesios purios masės, o kiaušinių baltymus drauge su žiupsneliu druskos išplakame iki stangrių putų.
4. Tada mentele atsargiai įmaišome baltymus į plaktus trynius.
5. Sumaišome miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį beriame į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišome.
6. Tuomet tešlą supilame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, maždaug 30-33 centimetrų stačiakampiu.
7. Kepame gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes.
8. Po to kepimo skardą iškeliame iš orkaitės ir biskvitą uždengiame sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu - taip jis neišsausės.
9. Maskarponę plakame virtuviniu plaktuvu kartu su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilame kavą, kol gausime lengvai tepamo kremo konsistenciją. Priklausomai nuo pasirinktos maskarponės, gali reikėti tai 3, tai 5 šaukštų kavos.
10. Tada atsargiai apverčiame biskvitą. Nuimame kepimo popierių. Du šaukštus kremo atidedame į šalį dekoravimui, o likusį užtepame ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberiame kapotu šokoladu.
11. Pradėdami nuo vieno krašto, itin atsargiai susukame vyniotinį.
12. Likusiu kremu aptepame vyniotinio viršų, apiberiame tarkuoto šokolado drožlėmis.
13. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 60 minučių, bet prieš serviruodami palaikome 15 minučių kambario temperatūroje. Pasilepinam!
Raktažodžiai:
sokoladinis, Kuršėnų, vyniotinis, maskarpone, su maskarpone, sokoladas, kakava, biskvitas
Šokoladinis tiramisų tortas
Varškės apkepas
LENGVAS IR GREITAS TIRAMISU
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Kokosiniai sausainiai
Kavos keksiukai
Klasikinis tiramisu
Citrininis pyragas
Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį
Morengai su sviestiniu kremu
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Grikių apkepas su morkomis
Grikių apkepas su morkomis ir sūriu
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Red velvet tortas su švelniu kremu
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Tunu įdaryti kiaušiniai
Orinukai (arba morengai)
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Šakočio keksiukai su šokolado lašeliais
Sluoksniuotos tešlos desertas su grietinėle ir maskarpon