Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip

Kategorija: Desertai


Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip

Paskelbė:
31 Gruodžio 2021

Ingredientai


  • Šokoladinio vyniotinio biskvitui:
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 30 gramų
    • krakmolas: 40 gramų
    • kakava be cukraus: 30 gramų
  • Įdarui: 
    • maskarponė: 350 gramų
    • cukraus pudra: 40 gramų
    • espreso: 3-5 šaukštų (arba tiesiog stipri kava)
    • juodas šokoladas: 40 gramų (smulkiai sukapojame; galima naudoti ir su riešutais)
  • Papuošimui:
    • sutarkuotas juodas šokoladas: 50 gramų


Recepto paruošimas


1. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
3. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki šviesios purios masės, o kiaušinių baltymus drauge su žiupsneliu druskos išplakame iki stangrių putų.
4. Tada mentele atsargiai įmaišome baltymus į plaktus trynius.
5. Sumaišome miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį beriame į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišome.
6. Tuomet tešlą supilame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, maždaug 30-33 centimetrų stačiakampiu.
7. Kepame gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes.
8. Po to kepimo skardą iškeliame iš orkaitės ir biskvitą uždengiame sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu - taip jis neišsausės.
9. Maskarponę plakame virtuviniu plaktuvu kartu su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilame kavą, kol gausime lengvai tepamo kremo konsistenciją. Priklausomai nuo pasirinktos maskarponės, gali reikėti tai 3, tai 5 šaukštų kavos.
10. Tada atsargiai apverčiame biskvitą. Nuimame kepimo popierių. Du šaukštus kremo atidedame į šalį dekoravimui, o likusį užtepame ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberiame kapotu šokoladu.
11. Pradėdami nuo vieno krašto, itin atsargiai susukame vyniotinį.
12. Likusiu kremu aptepame vyniotinio viršų, apiberiame tarkuoto šokolado drožlėmis.
13. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 60 minučių, bet prieš serviruodami palaikome 15 minučių kambario temperatūroje. Pasilepinam!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: