Pyragas su vaniliniu kremu ir braškėmis
6 porcijoms
Tešlai reikės:
100 g šalto sviesto
180 g miltų su sėlenomis
50 g cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos
2 kiaušinių trynių
Įdarui reikės:
0,4–0,5 kg braškių (nuplautų, nudžiovintų, be lapelių)
500–600 ml pieno
200 ml grietinėlės (35 proc.)
1 vanilės ankšties
4 kiaušinių trynių
100 g cukraus
3 šaukštų kukurūzų krakmolo
Tešla. Į dubenį sutarkuokite šaltą sviestą, suberkite miltus, cukrų, druską, įpilkite vanilės ekstraktą, įdėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį. Tešlą iškočiokite, įklokite į maždaug 20 cm skersmens kepimo formą ir subadykite šakute, kad neiškiltų „pagalvių“. Kepkite 180 °C orkaitėje 25–30 min. Iškeptą palikite atvėsti.
Įdaras. Į puodą storu dugnu supilkite pieną ir grietinėlę, įdėkite išilgai įpjautą vanilės ankštį ir kaitinkite ant vidutinės kaitros iki virimo (bet neužvirinkite).
Dubenyje trynius išplakite su cukrumi ir krakmolu iki putų. Iš pieno ir grietinėlės pašalinkite vanilės ankštį ir vis plakdami supilkite į šį mišinį trynių masę. Viską grąžinkite į puodą ir, medine mentele maišydami nuo dugno, kaitinkite ant nesmarkios kaitros, iki kremas sutirštės, ims virti ir paragavus nesijaus krakmolo miltelių. Išvirtą kremą atvėsinkite.
Braškes supjaustykite maždaug 0,5 cm griežinėliais. Dalį jų atidėkite, kitus sudėkite ant krepšelio dugno. Ant viršaus supilkite kremą, jį išlyginkite. Ant kremo sudėkite atidėtus braškių griežinėlius. Įdėkite pyragą į šaldytuvą ir 2 val. palaikykite.
Tešlai reikės:
100 g šalto sviesto
180 g miltų su sėlenomis
50 g cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos
2 kiaušinių trynių
Įdarui reikės:
0,4–0,5 kg braškių (nuplautų, nudžiovintų, be lapelių)
500–600 ml pieno
200 ml grietinėlės (35 proc.)
1 vanilės ankšties
4 kiaušinių trynių
100 g cukraus
3 šaukštų kukurūzų krakmolo
Tešla. Į dubenį sutarkuokite šaltą sviestą, suberkite miltus, cukrų, druską, įpilkite vanilės ekstraktą, įdėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį. Tešlą iškočiokite, įklokite į maždaug 20 cm skersmens kepimo formą ir subadykite šakute, kad neiškiltų „pagalvių“. Kepkite 180 °C orkaitėje 25–30 min. Iškeptą palikite atvėsti.
Įdaras. Į puodą storu dugnu supilkite pieną ir grietinėlę, įdėkite išilgai įpjautą vanilės ankštį ir kaitinkite ant vidutinės kaitros iki virimo (bet neužvirinkite).
Dubenyje trynius išplakite su cukrumi ir krakmolu iki putų. Iš pieno ir grietinėlės pašalinkite vanilės ankštį ir vis plakdami supilkite į šį mišinį trynių masę. Viską grąžinkite į puodą ir, medine mentele maišydami nuo dugno, kaitinkite ant nesmarkios kaitros, iki kremas sutirštės, ims virti ir paragavus nesijaus krakmolo miltelių. Išvirtą kremą atvėsinkite.
Braškes supjaustykite maždaug 0,5 cm griežinėliais. Dalį jų atidėkite, kitus sudėkite ant krepšelio dugno. Ant viršaus supilkite kremą, jį išlyginkite. Ant kremo sudėkite atidėtus braškių griežinėlius. Įdėkite pyragą į šaldytuvą ir 2 val. palaikykite.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Panakota su uogomis

Morengai su sviestiniu kremu

Skaniausias tortas Paukščių pienas

Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai

Migdolų pyragas su uogiene

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Gardus pyragas su pomidorais

Trapūs varškiniai žagarėliai

Klasikinis medaus tortas

Šokoladinis karamelinis pyragas

Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru

Vyniotinis su varške ir uogomis

Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru

Tortas „Paukščių pienas“, teisingiausias mano močiutės receptas

Tortas „Raffaello“

Maskarponės putėsiai su braškėmis

LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS

KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS

Velykinis „Napoleonas“

VANILINIAI LEDAI

Šventėms – tortas „Snickers“

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Apelsinų ir migdolų pyragas

Tortas „Juodasis miškas“